vi cyklar igen

När värsta halkan nu är historia känns det befriande att kunna hoja igen. Framöver är tanken att videofilma en och annan cykeltur och lägga ut dem på Alvarsamt2. Denna film är tagen med min kasserade(!) fickkamera och kvaliteten är inte den bästa. Men snart blir den mycket bättre. Nästa tur går norrut…

Märkt , , ,

10 tankar om “vi cyklar igen

 1. Torbjörn Hartman skriver:

  Det här nya med att filma omgivningarna, mjuka bildväxlingar med ljud och under tex cykeltur är magnifikt. Det ger oss som inte alltid är på plats så här års en go känsla av att ändå vara där/här. Cykelvideon från Södra Bruket till Albrunna strand är precis så skön som den är då man själv tar den sträckan av cykelleden Fyt-till-fyr på eget fordon. All den info om platserna är ju ytterst berikande och fantastiskt tydligt framfört. Visst lurar det en erfaren radioröst i denna framställning.
  Det är roligt att se att naturen nu håller på att ta över den del som tagits bort vid tillkomsten av leden och att de råa ytorna snart är, åtminstone av gräs/örter, överväxta.
  Väl framme till Albrunna strands fina strandmarker är det gött att se och höra havets brus. Detta är en av södra Ölands finaste strandremsor. Vi tar oss gärna hit för att njuta av strandnaturen där.
  Synd, dock är,att man inte kan fortsätta på cykelleden längs havet vidare söderut ned mot Grönhögen. Det är en sådan unik del av det här landet, och en sådan tillgång för södra Öland att kunna erbjuda alla friluftsintresserade cykelburna detta.
  Kanske, att man virtuellt kan åstadkomma detta? Om man gåendes fotograferar/filmar in omgivningarna och sedan sammanställer det i en cykellämplig hastighet så borde det kunna ge samma upplevelse. Kompletteras detta med instruktiva och lärande kulturhistoriska avbrott, som i cykelvideon ovan, så är upplevelsen komplett.
  Vi ser framemot fler cykelvideor i öns fina landskap, och vi njuter så av varje tramptag,på samma sätt som i verkligheten.
  Hoppas att vädret är mycket cykelvänligt framöver, vilket det är i Skåne just idag.
  En undran: Lagar man gröt då man Mixar på av höstvete?
  Hilsen/

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Efter din levande analytiska färdbeskrivning känns det nästan som om filmen var onödig att göra. Visst är naturens läkande förmåga enorm, och vi ska komma ihåg att leden just nu är som allra fulast. I maj-juni är den som bäst, rent paradisisk.

   Nästa tur blir mycket längre. Från sydost mot nordväst, kanske i skrämmande hastigheter i linan efter en kite. Inför detta äventyr krävs höjd livförsäkring och olika slags störtskydd. Pajar bromsarna hamnar jag nånstans i drickat runt bron…

   Ja, mix av h-vete blir faktiskt gröt.

   /Staffanhälsningar

   Gilla

 2. Tony skriver:

  Kollar på bloggen på tv och får höja ljudet till en nivå som jag inte brukar. Visst hörs det ok. Mycket tack vare en bra radioröst. Bra ljud blir den stora utmaningen. Mixa på

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Mixar på utav h-vete. 😉

   Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Du hade helt rätt, Tony. Ljudnivåerna är för låga. En spak stod fel, för Masterljudet. En ny ljudligare version är nu utlagd. Motljuset, som jag gillar, får du däremot stå ut med. 😉

   Gilla

   • tony skriver:

    Jag köper solglasögon om du köper ett motljusskydd. Heder till dig att du kollade nivåerna. Tack. Nu sparar jag pengar för batterier till hörapparaten.
    (plats för smiley) Hälsningar Tony

    Gilla

    • degerhamn2 skriver:

     Man lär så länge man vill, du vet. Apropå ljud kan det vara intressant att veta att allt ljud i denna lilla banala film är fejk, utom ”hej, hej” i början av rullen. När man cyklar pajar ljudet helt i billiga smällor – på grund av vinddraget. Alltså fick jag ta bort originalljudet och lägga till nytt. Båda billjuden är från min Toyota. Cykeldäckens knastranden är från en helt annan väg – i somras. Och cyklarnas knökande och knäppande är från juni. Bäckens porlande är visserligen just från bäcken, men från ett helt annat tillfälle. Till det la jag på lite atmosfär och en speakerröst. Det krävdes åtta eller nio spår för denna lilla snutt. Att filma är att ljuga så det ryker. 😉

     Gilla

   • tony skriver:

    Det var mer mixat höstvete än jag trodde .Bra jobbat!

    Gilla

 3. tony skriver:

  Skönt att slippa motljuset om du cyklar norröver nästa gång.Filmar du inte när du cyklar tillbaka också? Hyfsat stabilt ändå. Det man kunde önska skulle vara lite högre nivå på ljudet.Om man växlar mellan olika videos så…vad tycker du?
  Ser fram med spännnig på nästa sändning

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Nej, det blev enkel resa. Nästa gång är vi på helt andra vägar. Ljudet förvånar mig en aning. Tyckte jag höll koll på nivåerna, men kan naturligtvis ha missat några decibel här och var. Är gröngöling i videosammanhang. 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: