Nästa Torngård!

gamla_banvallenFörr gick tågen här över den lilla bäcken. Ölands Järnvägar lades ned 1961 och sedan dess är banvallen mest tillhåll för grävlingar. Men än i dag anar vi ”pianotangenterna” bakom stättan, alltså spåren av syllarna vid bron mellan stationerna Segerstad och Torngård.

Märkt , , , ,

4 tankar om “Nästa Torngård!

 1. Henrik Rydberg skriver:

  Vad ni låter positiva till att återinföra järnvägen mellan Torngård och Segerstad, då tycker jag ni ska komma till Torngårdslokalen 21/2 kl 19:00 och göra era röster hörda för järnvägen. Henrik Rydberg ordförande Föreningen Ölands Järnväg

  Gilla

 2. Torbjörn Hartman skriver:

  Nu återinför vi järnvägen på Öland! Tillsammans med bla den Kalmarsundsnära cykelvägen blir det en stor attraktion och tillgång för södra delen av ön. Samtidigt hoppas vi att all denna nederbörd vill sippra ned till de olika grundvattennivåerna fram till sommaren och helst ännu längre fram i tiden. Om vi sköter kommunikationerna bra, horisontellt och vertikalt så kanske vi får balans i samtiden.
  Om tre dagar saktar den in, står stilla några dygn och därefter vänder upp mot ljuset igen!
  Nya grödor gror, de smärtsamma knopparna brister och världen återtar den koloristiska mångfalden igen! Den ljumma fartvinden visslar lätt i våra öronusslor och kelar mjukt i våra hårfästen. Mao – våren är snart här. Det är nu bara en tidsfråga.
  Hilsen/

  Gilla

  • Sune Flisa skriver:

   Så ska det låta! Så positivt ser vi nu på framtiden. Årets kortaste dag blir 21 december med höjdpunkt klockan 11:44. Därefter tar vi rutschkanan mot våren.Det paradoxala är dock att meteorologerna säger att vintern på Öland normalt sett börjar först om 18 dagar från i dag. Å andra sidan blir den kort. Våren ska vara här 4 mars.

   Cykeln borde bli Ölands turistsymbol nummer ett – i stället för logga med några brutna kalkstenslager ritade av firma för en miljon. För den miljonen kunde i stället järnvägen inleda sitt nya liv från Torngårds station – mot Segerstads station. Vilken turistattraktion! Det skulle komma tågnördar – kanske på cykel – från hela världen…

   soliga!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: