vinterbadarna

Märkt , , ,

11 tankar om “vinterbadarna

 1. Torbjörn Hartman skriver:

  Underbara vinterbadare genom hela filmen. Även här ser man en dynamik i varje sekvens. Den är sublim och finns inom varje del som en liten vågrörelse till skillnad mot ett stillastående vatten. Det kan även vara änder som rör sig lite i motsats till varandra. Mot slutet finns vindkraftverkets vingar i diset eller i vattenkrusningarna som en liten rörelse.
  En dragning åt vinderbadare. Bildväxlingarna har en go rytm som man suggereras av och tonas ut då dagen också tonar bort. Läckert!
  Detta gillar vi att sugas med in i.
  Hilsen!

  Gilla

 2. degerhamn2 skriver:

  Gläder mig över din reaktion. Mörkret här är blytungt i dag. Nån har pressat ned alla moln som finns över Öland, sprutmålat dem med dysterkvistsgrått och spetsat hela anrättningen med byvindar om 10 m/sekund. Man känner att man lever. 😉

  Kontraster är intressanta, eftersom de har en gräns i varje ände av skalan. För mycket eller för lite och loppet/fotot/målningen/filmen är körd. Resonemanget för oss tillbaka till det för evigt tråkiga ordet ”lagom”.

  När jag ändå har dig på tråden… Var har WordPress gömt dashboard? Är det historia?

  Gilla

  • jernis skriver:

   Du hann svara före mig. 😉 För mitt bloggtema ses fortfarande länk till dashboard (wp-admin) under ”Min webbplats”.

   PS. Jag tänkte mest på kontrast i bildlig mening, eller ska man säga ”obildlig”, icke-fotografisk. Intressant nog gäller även då att inte fläska på för mycket för att förta budskapet eller intrycket, exempelvis genom att överdriva en karikatyr till oigenkännlighet.

   Gilla

 3. jernis skriver:

  Lisa för själen på årets mörkaste dag! 🙂 Mina associationer går tillbaka till Boris Engströms klassiska kortfilm ”Året rings in från Ås kyrka”. Kontrasten kan inte vara större. (Jag hyser nog en särskild förkärlek till kontraster, eller motsatser, som också alltsomoftast är grunden för eller i alla fall förekommer som element i mina egna bilder.)

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Måste svara på min egen fråga om dashboards plötsliga frånfälle. Ett sätt att komma direkt dit är att skriva i adressfältet: bloggensnamn.wordpress/wp-admin
   Man kommer då till inloggningsrutan och förs direkt till dashboard.
   Men jag frågar mig varför jag inte längre ser dashboard när jag loggar in ”på vanligt sätt” – som jag väl gjort i snart tusen år…

   Gilla

 4. superlille skriver:

  En fin, andlig start på dagen satt bra.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Skönt att höra. Jag jobbar ju en aning mot tidens trend med supersnabba klipp. En av mina favvoscener är ur Jan Troells Utvandrarna. Eddie Axberg som Robert kommer vandrande på ett järnvägsspår som man ser i helikopterperspektiv – om jag nu minns rätt. Kameran följer hans långsamma färd genom storskogen i säkert flera minuter – och jag satt helt fascinerad! En sån filmare vet vad han gör.

   Gilla

 5. Gudrun Ryberg skriver:

  Vackert och fin musik till.

  Gilla

  • Sune Flisa skriver:

   Tack. Det svåra med video – i jämförelse med stillbildsfoto – är att hålla ”samma ”slags stämning” vid liv under hela rullen. Och vilken tid det tar. Några minuter film kan kräva två dygns hårdjobb… 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: