Nu ser vi framåt!

gottnyttarMed spikrakt sikte mot framtiden önskar alvarsamt2 alla sina nyfikna, roliga, knepiga, kluriga, intresserade och intelligenta svenska och utländska läsare ett riktigt Gott Nytt År. Redaktionen tror tvärt emot större delen av mänskligheten på en fantastisk framtid – den bästa på mycket länge!

Happy new year. Glückliches neues Jahr. Onnellista uutta vuotta. С Новым годом. Šťastný Nový Rok. سنة جديدة سعيدة. 明けましておめでとうございます. Ευτυχισμένο το Νέο Έτος. 新年好. Buon anno. Gelukkig Nieuwjaar. Szczęśliwego Nowego Roku. Feliz Ano Novo. Yeni Yılınız Kutlu Olsun. З Новим роком. Feliz Año Nuevo. Честита Нова Година. Bonan Novjaron. Bonne année. Selamat Tahun Baru. Hamingjusamur Nýtt Ár. New Anno Felix. La mulți ani. Срећна Нова година. Heri ya Mwaka Mpya. Blwyddyn Newydd Dda.

Märkt , , ,

10 tankar om “Nu ser vi framåt!

 1. jernis skriver:

  Med spänning och glädje ser vi fram emot ännu ett år med Alvarsamtredaktionen, inte minst fotoassistentens sköna bildkonstlande och Sune Flisas välarvoderade häcklande av makt, dumhet och trångsynthet.

  Må 2017 bli gott! (Även om dr. Relling som vanligt lär vara en smula skeptisk.)

  / Superlille och Jernis

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   En smula skepsis är alltid klädsamt. Bilder och filmer blir det säkert. Dock har vi under en kort period inte hört ett ord från vår käre medarbetare och ledarskribent gode Sune. Men i dag ringde en brallis från svenska ambassaden i Mumbai, tyckte jag hon sa. Hur som helst: Sune hade råkat i slagsmål med tre lokala smågangstrar på en loppmarknad och fällt alla tre ”som med en väl kontrollerad liesvepning”, sa bruttan. Sune hade därför åtalats men friats. Därpå medaljerades han med den åtråvärda orden Padma Bhushan.

   – Den ska jag ha på bröstet när jag embarkerar Öland igen till sommaren, sade Sune Flisa till en beundrande indisk presskår. Jag förväntar mej kungen och Silvia och en mindre mässingsorkester på rätt sida bron.

   Redaktionen ber att få instämma i hyllningskören. Sune har sina sidor, men man kan inte förneka att det svänger om honom.

   Gilla

 2. Britt Mari Bingebo skriver:

  Bubblet i kylen,hummern väntar på gratinering så skål o Gott Nytt År önskar vi er från oss här uppe i norr!

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Det låter fina fisken. Kan man säga så om hummer? 😉
   Ser att ni har ett par minusgrader där uppe. Här är just nu + 7. Börjar nya året med vår!?
   G N från hela redaktionen!

   Gilla

 3. Tony skriver:

  Åtta glas? Har du middagsvakten?

  Gilla

 4. Torbjörn Hartman skriver:

  Gott nytt,2017, önskas hela redaktionen av några av bloggens läsare! Det finns många läsarkaraktäristika att välja mellan.
  Hälsningar från ett snart gått gammalt 2016!

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Ja, det är bara att välja till vilken grupp man vill höra. 😉 Det är skoj med så många olika typer av läsare – flera kanske i Sverige och Norden än på Öland, märkligt nog. Gott Nytt på er! Nu räknar vi ned… Åtta…

   Gilla

 5. Gudrun Ryberg skriver:

  GOTT NYTT ÅR!! Tack för intressant läsning på din blogg. Känns som 2017 blir ett spännande år,hoppas i positiv riktning.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Vad gäller det kommande året är det nog som med så mycket annat här i värl´a – man får stå för kraften själv. Antingen är man passiv och lullar med eller så väljer man riktning, ambition, glädjeämnen, motstånd, intressen, framtidstro eller framtidspessimism (och systygn och mönster, förstås!). Men även analys och kritiskt tänkande är nödvändiga framtidsbyggarverktyg. ”Utan polemik och strid självdör demokratin”, som Sune Flisa så riktigt brukar påpeka i sina tevesända tal till nationen (Indien).

   I dag skippar vi mellanmjölken och dricker skumpa tills det bubblar ur öronen! 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: