ett år sen…

I föregångaren till denna blogg finns en kategori kallad ”Dagens Ölandsbild”. Den uppmärksamme läsaren har kanske lagt märke till att den kategorin inte har följt med till denna blogg, fortsättningen. För ett år sen såg ett av två inlägg på alvarsamt ut som nedan. Titeln var Dagens Ölandsbild 153. Det andra var detta.

ettarsenNär snön täcker Öland kan det kanske vara lämpligt att påminna om att ”Öland är solen och vindarnas ö”. Att solen inte får genitiv-s ser jag som en historisk språklig charmighet, eller som i tyskan, ett undantag. Att sen tyskan består av idel undantag är en helt annan femma.

Märkt ,

2 tankar om “ett år sen…

 1. jernis skriver:

  Du har naturligtvis helt rätt, så även om någon mot förmodan skulle hitta ett undantag till de eljest undantagslösa undantagen.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Jag vill minnas att jag en gång hittade ett undantag från undantagen. Eller så hade jag hög feber. Minns inte riktigt. För övrigt är det märkligt hur kroppen ännu i dag reagerar när tyskan (språket, alltså) kommer på tal. Svetten lackar och jag får för mig att jag måste göra nåt annat. Lyckligtvis blev inte tyskan det EU-språk man pushade så hårt för i slutet av förra seklet.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: