en dag att minnas

Efter att ha lyssnat på Donald Trumps första tal som president kände jag för en whisky – en stor. Men barskåpet gapade lika tomt som innehållet i Donalds monolog. Vad göra? Ta ett kvällsbad bland isflaken i Kalmarsund eller söka akuthjälp vid psykakuten?

Det fick bli ett parti schack. Jag spelade igenom en match mellan Lang vid de vita pjäserna och Schuringer vid de svarta. Det vackra, ja rent av sköna partiet spelades i Berlin 1855. Tidlös skönhet består. Tomma ord glöms bort.

Men delar av Trumptalet ringde fortfarande i öronen och suget efter den rekordstora whiskyn bestod. Räddaren i nöden blev – som så många gånger tidigare – biologin och det växandes tysta självklara kraft. Trump blev president, men mycket viktigare blev tulpanerna och timjanplantorna – som nu börjat växa i vårsolen den 20 januari!

Det blev – trots Trump och akut whiskybrist – en dag att minnas.

tulpanerUnder det tjocka lövlager jag i höstas täckte vår lilla täppa med har tulpanerna funnit värme nog för att börja växa. Efter fotograferingen ”lövade” jag på igen.

lovtackningDet livgivande lövtäcket – vacker och naturlig isolering och blivande jordförbättringsråvara.

timjanDen enda krydda jag inte kan leva utan: Timjan. Minns du krögaren Tore Wretman? Han avslutade många av sina recept i radio och teve med: – Osså lite timjan, förstås!

Märkt , , , ,

4 tankar om “en dag att minnas

 1. jernis skriver:

  Den USamerikanska presidenteden 2.0: https://youtu.be/lectqs0fwZs

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Tack. Den satt fint. Instämmer i allt. Men längtan efter whiskyn består…

   Gilla

   • jernis skriver:

    Hur kunde du ställa dig så nätt, en dag som denna? Vid morgondagens snara åtgärdande av den i ditt barskåp rådande bristen kan jag rekommendera Teeling, en lika föga insmickrande som fett käftsmällande irländare. Perfekt matchning av sinnelaget.

    Gilla

    • degerhamn2 skriver:

     Ja, hur kunde jag!? Man lär sig aldrig. Efter att ha följt spektaklet under ett halvår borde jag ha bunkrat upp hårt för finaldagen. Nu får jag stå mitt kast. Men på måndag blir det en tunna Teeling Single Cask, Sherry Cask. En 75:a går på 1 219 spänn. Välkommen på en hutt om du har vägarna förbi.

     Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: