objekt på dimmornas ö

ensmarkeDet var dimmigt i går. Det är dimmigt i dag. Och vindstilla. Det är en fascinerande upplevelse att gå in i dimman – och försöka fånga den med kamera. Morgonmotiv från Gräsgårds hamn, ett ensmärke vars eldiga topp kontrasterar mot ett tyst och dåsigt kustlandskap.

kvarnÖlands mest uttjatade ikon, väderkvarnen. I dag tar jag mig friheten att ändra det gamla talesättet ”Solen och vindarnas ö” till ”Dimmornas och stiltjens ö”.

Märkt , , ,

5 tankar om “objekt på dimmornas ö

  1. tony skriver:

    Nu har jag tittat på dessa bilder några dagar. På 2 bildskärmar. Led o plasmaskärm. Det blev väldigt uppenbart just med dessa bilder att det inte bara handlar om att uppleva dimman, och fånga den med kameran. Utan också hur den återges på olika skärmar
    Kollade på ensmärket på plasma tv först.Hur bra som helst.Den kunde man ha som skärmbild tänkte jag. Man får en känsla av tunn dimma hela vägen mot oändligheten.

    På ledskärmen ser det mer ut som morgonsolen skingrat dimman och det är lite dis i horisonten bara. Vill gärna tro på ledskärmen men föredrar plasmaskärmen för just dessa bilder. Hur subjektivt som helst./ något oklara hälsningar Tony

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: