ännu mera street photography

Ett sista tips för street photography: Gå med ljuset i ryggen så du får ljus i mötande människors ansikten. Nedan en dos Kalmarskott en kall och blåsig marsdag 2017. Tidigare inlägg om street photography når du genom att klicka här.

Märkt

3 tankar om “ännu mera street photography

 1. Tony skriver:

  Undrar hur bilderna skulle bli om du öppet visade att du fotograferar? Nu tycker jag man får en känsla av att människorna inte avbildas som individer. Utan är en del av stadsbilden, just då. Identifierbara men ändå anonyma statister. Helt anonym är det mannen som gör hela bilden på skyltfönstret. Vart är han på väg?
  Obesvarade frågor är vad människorna på övergångsstället tänker.En MAN här! ?
  På vårt övergångsställe!. Fotograferar han?
  Och vad har hunden siktat in sig på? Hälsningar T

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Men det är hela tanken med street fotography: Att ingen får chans att inta en pose så snart de skymtar en kamera. När en människa förstår att hen ska bli fotograferad ändrar hen blixtsnabbt på massor av detaljer. Hen ler, hen stryker upp håret, rättar till kragen, sträcker på sig. Och då blir bilden genast osann – och rätt ointressant.

   Om du sitter vid ett kafébord och tittar på folk som går förbi ser nästan ingen människa glad ut. De flesta ser ut som om de är på väg mot sin egen begravning. Och blir bilderna intressanta. Vad tänker hen på? Vart ska du? Varför så allvarlig? Är livet inte roligare än så här?

   Jag har sett rätt mycket street photography genom åren och är en stor vän av den sortens fotografering. Helst ser jag den i svartvitt och absolut utan bildtexter, möjligtvis en geografiskt position men inte mera. Här ska verkligen DEN NAKNA BILDEN tala genom människors ansikten, som måhända berättar en hel del om den tillvaro vi råkar vandra i just nu. Är den omgivande miljön dessutom intressant är det en bonus. /streetphotographyhälsningar

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: