spökskepp

Dimman låg i går tät över södra Öland. Runt 6 grader. Norr om Kastlösa övergick gråluddet tvärt i solsken. I Färjestaden var det 15 grader, shorts, sommarstämning. I Degerhamn låg denna anonyma tramp med rosslande och skramlande dieselmotorer. Jag hann aldrig ta reda på om hon kom eller gick.

Dimman suddade ut detaljer och sög musten ur färger. Inte ens när jag zoomade in henne kunde jag se hennes namn. Hon förblev anonym.

Märkt , , ,

4 tankar om “spökskepp

 1. degerhamn2 skriver:

  Vidhåller att det var ”falkaktigt skickligt” att tyda namnet, även om du har gigantisk skärm.. Jag ser inget hur mycket jag än kisar. Kanske dags att skola om dig till deckare/viltspårare/teckentydare?! 😉

  Avancerad Instamatic! Det skulle Kodak höra. Nej, jag börjar förstå att Fuji bygger de bästa kamerorna. Syns även på systemsidan nu. /soliga

  Gilla

 2. degerhamn2 skriver:

  Du måtte ha en synskärpa utöver det vanliga. Fantastiskt att kunna se namnet i den ”grynsoppan”. När du nu skriver Starmi kan även jag se det – med viss möda. Och visst är hon Norgeflaggad.

  Jag letade efter henne på marinetraffic.com men där var hon helt osynlig. Avslagen transponder skickade henne kanske in i den verkliga dimman.

  Har stora förväntningar på Fuji X70. Fast glugg. De digitala intressera mig mindre. Ingen optisk sökare, men varför ska man ha det på hundra meters höjd? Första omdömet kanske på bloggen i morgon… /Staffanhälsningar

  Gilla

  • Tony skriver:

   Synskärpa ? Sanning med modifikation. Stor skärm 42″, + digital zoom 500% och kisa med ögonen så kan man ev tyda några tecken. Får erkänna att Starmi inte var mitt första val.
   Så x70 är en avancerad Instamatic då. Fungerar säkert bra 100 M upp. / Tony

   Gilla

 3. Tony skriver:

  Starmi ! Det syns ju klart och tydligt. Hon är väl Norgeflaggad ? Det ser ut som att hon har fören riktad mot Kunda men jag kan ha fel.
  Det blir nog bättre med nya kameran. Har inte den inbyggt dimmafilter?
  28mm objektiv + 2 fasta digitala ? Ej optiska !? Hälsningar T

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: