sune flisa skapar regeringspanik

Säga vad man vill om vår medarbetare Sune Flisa, men att han får saker att hända är allmänt känt och kan inte bakdantas av någon. Nu hände det igen. Några ord i ett mejl och vips hoppar en minister fram och urskuldar och lovar på bekant politiskt manér. Sune hann bara trycka på sändknappen för sitt budskap till statsminister Stefan Löfvén förrän skraltigheten i regeringsunderlaget började skälva som en kolossal brylépudding, och civilminister Ardalan Flugan Shekarabi såg sig nödsakad att kasta sig ut i offentlighetens ljus med tröstande löften i den för länet så besvärande landshövdingefrågan. I Östra Småland målar han själv med fast hand den feta krigsrubriken:

”Snart ny hövding”

300 dagars oviss väntan är alltså snart över. Tack vare Sune Flisa!

Allan von Kompost
redaktionschef

PS. Mellan raderna i Östra Smålands jätteuppslagna artikel säger civilminister Ardalan Flugan Shekarabi inte rakt ut vem den nye landshövdingen blir. Men alla förstår säkert åt vartåt det lutar. Både Sune Flisa och vi på redaktionen är beredda på signalen från statsminister Stefan Löfvén. En låda skumpa står på kylning i garaget.

PS2. Eventuella gratulationer till Sune Flisa bör inte göras förrän senare under eftermiddagen, ity Sune nu skriver på sitt installationstal. Enligt honom själv blir det runt fyra timmar långt. Det kommer – på grund av den stora publiktillströmningen – att hållas på Larmtorget i Kalmar och visas på storbildsskärmar runt om i länet. Enligt Sune ”är även utlandet intresserat”.

Märkt ,

4 tankar om “sune flisa skapar regeringspanik

 1. Britt Mari Bingebo skriver:

  En gång i tiden fanns en liten ” armé ” i Ottenby Lund. Sune som är så driftig kan väl fixa den igen om det nu är militära övningar som ska locka Stefan Löfven till Öland?
  Känner en som var där för 53 år sedan och som nästan varje sommar går omkring där och minns hur ”himla kul” det var.Vill herr Flisa ha goda råd står han säkert till tjänst.
  Gillar Sune Flisa så jag hoppas verkligen ni får korka upp skumpan!!

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Det du berättar låter mycket intressant. En armé! Sune kommer att bli eld och lågor när jag vidarebefordrar din kommentar till honom. Han sitter fortfarande och skriver på sitt installationstal så jag vågar inte störa honom ännu. Tror du blir Sunes nya favorit. Kanske bjuder han dig till sitt slott i Shimla. Han kan vara mycket givmild – men som du vet har han ett hett temperament och kort stubin. Alla räknar med att Stefan ringer i kväll. Två dussin skumpa (Magnum) ska drickas av tio redaktionsmedlemmar. Det blir livat värre! /Ölandshälsningar

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: