Stoppa pressarna: Flisan i Albrunna reses igen 10 maj

Det helt utgrävda Albrunnaskeppet den 26 september 2016. Resterna av Albrunnastenen ser vi nere i vänstra bildhörnet, här krönt med en färgstark pumpa.

Som första media i världen kan alvarsamt2 berätta att den så kallade Albrunnastenen – som olyckligtvis ramlade ihop för några år sedan – åter ska resas på sin ursprungliga plats. Det berättar en ofta pålitlig källa.

Inom kort till landshövding utnämnde Sune Flisa ger i en första kommentar de rätta proportionerna av flisans stora betydelse för Öland och världen:
– Albrunnastenen är viktigare än Växjö och Kalmar städer. Den är viktigare än Länsstyrelsen och Landstinget, ja den är faktiskt viktigare än hela länets eventuella framtid. Slut därför upp den 10 maj och inse min och min namnes futuristiska relevans!

Här kan du se flisan i sina mest potenta dagar.

Här kan du följa de arkeologiska utgrävningarna runt flisan under hösten förra året. Det visade sig då att flisan var ett skepp!

En av alvarsamts reportrar vid resterna av den tidigare så ståtliga fallosen i Albrunna. Reportern står mellan de enda ursprungliga delar som vid tillfället fanns kvar på olycksplatsen: de så kallade ”pungkulorna”. 10 maj ska alltså flisan få resning igen!

Några få meter runt flisan har här grävts ut under hösten 2016. Snart skulle något mycket större blottläggas inför en förvånad värld…

Hela skeppet är blottat. Vi skriver 26 september 2016. Resterna av flisan/Albrunnastenen syns i kvadraten längst till höger i bild, ovanför den vita bilen.

Texten uppdateras fortlöpande.
Märkt ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: