länet i sorg

Vi har mottagit en rykande aktuell not från vår käre medarbetare Sune Flisa, just nu stående frackklädd utanför residenset i Kalmar:

———————————————————————————————————————

Precis uppklädd och beredd att låta mig sväras in som landshövding i Kalmar län nås jag av det dystra beskedet att jobbet gått till en helt okänd Thomas Carlzon, som knegat 45 år på IKEA. Alla som försökt skruva ihop bokhyllan Billy vet hur gränslöst svårt livet kan vara, och hur underbart det vore att få säga Ingvar Kamprad några väl valda ord mellan fyra ögon. Nu ska alltså IKEA-Carlzon ge sig på det hopplösa kneget att skruva ihop de spretande läns- och landskapsdelarna! Till det krävs säkert mycket längre tid än 45 år.

Stefan Löfvén har åter svikit mig. Jag kommer aldrig att glömma det. Precis som Ingmar Bergman för jag bok över svikare och motståndare. Han kallade sin Dämonboken, med ä! Den som hamnade där var livstidsdömd. Min bok heter helt enkelt Straffregistret.

Härmed utlyser jag tre dygns länssorg.

Nu kallar Shimla och årets största torgmarknad. Där ska jag sälja en av mina åsnor. Han heter Löfvén.

——————————————————————————————————————–

Så långt Sune… Vi förstår gode Sunes bittra reaktion, ity han kämpat många månader med att uppvakta vår statsminister för att få länet att fungera igen. Detta kunde, enligt Sune, bara bli verklighet genom att han Sune Flisa utnämndes till landshövding.

Sinekuren går nu till en annan. Ja, sånt är livet. Vi kan bara hoppas att gode Sune kommer på fötter igen, ty nya möjligheter väntar runt hörnet: Carlzon är bara tillsatt på futtiga tre år!

Alvarsamt2:s redaktion lyfter på hatten för Thomas Carlzon och önskar honom lycka till.

 

Allan von Kompost
redaktionschef
Märkt , ,

11 tankar om “länet i sorg

  1. Jeanette Sköld skriver:

    Thomas Carlzon är ju van att plocka ihop från smått till stort paket, kan bli bra, synd om Sune Flisa men kan han inte tänka sig något på Öland? Kung över Alvaret, kan bli riktigt bra med tanke på hans efternamn, du kan väl höra med honom.

    Gilla

    • degerhamn2 skriver:

      Förfrågan har skickats med brevduva till Shimla. Svar inom nån månad…

      Gilla

    • Tony skriver:

      Kung Sune d.f. regerade i Jkp 1995.
      Huruvida Johan får kungastatus i år återstår att se.Det verkar inte vara Alvarsamt2s starka sida att förmedla nyheter med riksintresse trots en s.k. sportreporter som Larsa Marsipin. Har vi sett något läsvärt komma från den mannens pekfingrar?

      Så här kommer en sen nyhet för Alvarsamt2 läsare. HV71 utklassade Brynäs i
      SM-finalen i hockey.
      `
      Kung Zune Fliza klingar falskt i mina öron. Är inte han mot etablissemanget?

      Gilla

      • degerhamn2 skriver:

        Larsa Marsipin är vårt stora problem just nu. Han kommer sannolikt att kickas. Vid test har han inte kunnat se skillnaden mellan en pingisboll och en basketboll. I en testartikel om tennisturneringen i Dödehulta skrev han att ”S Sandström slog L Malmborg med 21-15, 21-16 och 21-9.” Han får en chans till. En!

        Sune Flisa åtar sig – naturligtvis! – aldrig kungajobbet. Redaktionen har bara vidarebefordrat en läsarfråga till honom. Sune är inte bara emot etablissemanget, han är emot allt.

        Jaså, HV71 vann… Så det kan gå! Och i badminton!

        Gilla

  2. Anonym skriver:

    Sånt är livet, men som vi alla vet går det vidare!

    Gilla

  3. jernis skriver:

    Ett efternamn som s.a.s. förpliktar. Räkna med högtflygande planer. 😉

    Gilla

    • degerhamn2 skriver:

      Alvarsamt2 räknar alltid med bottennapp. Det gör att vi alltid är på gott humör, ity ingenting kan bli värre. 😉
      Stefan Carlsson är dock en jäkla driven och duktig kille. Jag hade lite med honom att göra i Jämtland och han fick saker gjorda. Tyvärr gick det lite snett, men han kommer nog tillbaka – dock inte som landshövding.

      Gilla

    • Tony skriver:

      s.a.s. J a n C..m e d z

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.