marin långbänk

Grönhögens hamn från norr mot söder. Vid horisonten till höger anar vi fyren Långe Jan där Öland tar slut. Inne i hamnen ser vi en gammal smack ligga i slipvagga. Men det är inte vilken smack som helst. Hon är en gammal dam som genom sin nuvarande geografiska position är på väg att utvecklas till en politisk långbänk i Mörbylånga kommun – en marin sådan. Man räds upphuggningskostnader på upp mot modiga 100 000 kronor.

Här är hon på nära håll, Eliana. Under flera år har hon blockerat rampen för exempelvis Sjöräddningen. Ingen har lyckats få bort henne. Det snackas om att politikerna nu ska vända sig till farbror Kronofogden för att få hjälp. Ibland undrar jag hur småttigheter kan tillåtas ta så mycket tid och skapa så mycket byråkratiskt tjafs. Politisk handlingsförlamning kan ta sig många uttryck. Dramat fortsätter alltså. Ska det pågå ytterligare några år, eller kanske till och med decennier? Den som lever får se.

Märkt , , , ,

4 tankar om “marin långbänk

 1. Tony skriver:

  Är det ett vrak eller finns det en chans att rädda henne? Kan vara en ”målvakt”som bytt inriktning och nischat in sig på båtar? P-böter lär inte göra ngn nytta i detta fall. Hon får bli lekställe för fiskar på sjöbotten! Eller så får man anlita Solstickans Vänner. De brukar göra frivilliga insatser utan att man ber dem. Bägge alternativen faller troligen på miljöaspekten.
  Den för tillfället korta långbänken blir längreeeeee… Sluta tjafsa sa Bill.Sluta tjafsa sa Bull.
  Den som lever får se. / Tony

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Det värsta är att livet inte är oändligt… 😉
   Smacken är ett glasklart exempel på status quo – eller hönan och ägget – eller att göra eller inte göra – eller moment 22 – eller vi gör omtag – eller…
   Dessutom: Varför oroa sig för 100 000 när man kan ”sumpa” 18 mille utan att nån säger flasklock – förutom nån sosseinsändare?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: