sjö för fåglar – och bollar

Sjön på golfbanan i Grönhögen. Från land kan man slå bollar ut i sjön. Det lär kallas vattenrange i stället för driving range. En driving range – eller vattenrange – är ett område där man övar längre slag med lätta bollar.  I bakgrunden en annan sjö, stenbrottssjön. Och i fjärran skådar vi ut över Östersjön – mot Baltikum.

Banan kallas Grönhögen Golf Links Öland. Vad jag kan förstå är det en aning missvisande. En linksbana är en bana där gräset på alla hål ligger på sandlager som tidigare har varit havsbotten. Falsterbo GK anses vara den enda riktiga linksbanan i Sverige. I världen finns runt 160 linksbanor, nästan hälften av dem på Irland.

Banans längsta hål, det 14:e. Här kan man sätta sig på soffan och begrunda hur det går. Ska man sälja hela klubbsetet på Blocket och börja med luftpistol i stället? Eller ska man harva på i spenaten och sikta mot stjärnorna? Det är skoj att läsa golfspelares omdömen om banor. På en sajt tyckte en spelare om en annan svensk bana att den hade för mycket dagg i gräset om man började spela tidigt på morgonen. Help! Kanske finns daggtorkarfläktar att sätta under golfbilen eller på den hjulförsedda golfbagen?

Märkt

4 tankar om “sjö för fåglar – och bollar

 1. Tony skriver:

  Ser ut att blåsa lagom mycket för KAP om man tittar på flaggan. Nordvästlig vind ser jag men inte är det sista hålet. Borde vara mer vatten runt greenen då. Möjligtvis kan man sitta på bänken och titta ut över Kalmarsund. / Tony

  Gilla

 2. Donald skriver:

  För mycket dagg i gräset är faktiskt inget att skämta om eller raljera över!
  Very,very important. It is very bad! And Comey is a bad golfplayer / D T hcp +3

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: