Sune flisas film drar fram som en hurricane över världen

Som Europas enda kulturorgan har alvarsamt2 i dag den stora glädjen att kunna presentera Sune Flisas senaste cineastiska mästerverk, Fredagskväll i Södra Möckleby. Recensenterna är lyriska. ”Filmen är en skoningslös uppgörelse med den borgerliga världens krystade ideal, ett brinnande försvarstal för den lilla individens icke alltid självklara rätt att gå sin egen smala väg”, skriver exempelvis den indiska filmtidningen Indian Cinema i en sju sidor lång drapa.

Sune Flisa reser just nu jorden runt i en marknadsföringturné för filmen och säger per telefon från en stökig nattklubb i Berlin att ”Det känns bra att ett livslångt projekt nu har äntligen kunnat slutföras utan inblandning av den svenska kulturvärldens Åsa Nisse-figurer, filminstitut och andra korrupta stiftelser där kompisar ger stålar till kompisar”.

Slå på högtalarna och klicka igång den mångfasetterade revelationen nedan!

Annonser
Taggad , , ,

11 tankar om “Sune flisas film drar fram som en hurricane över världen

 1. Tony skriver:

  Recensenterna är lyriska? Undrar vad Gunnar Oldin skulle sagt om filmen? Det är som att spela Ravels Bolero om och om igen, och konstatera att den slutar på samma sätt varje gång! Likadant i filmen. Samma person i ljus keps går runt,runt i en evig rundgång.
  I 12 TIMMAR! Hittar han någonsin hem? Och ändå kanske vi aldrig får svaret på den stora frågan….. Kommer ”skylten” att sluta blinka ? En cliffhanger till kommande filmer?
  Ta hela veckan vet´ja. Måndag, Tisdag…….

  Budgeten för filmen verkar lite snålt tilltagen. Ett par foppatofflor(alla högerskor) till pensionärerna/statisterna och gratis popcorn från ICA vid premiärvisningen förmodligen.
  Man förstår att de medverkande inte vill skylta med sina namn. Tyvärr avslöjar de rosa tofflorna i storlek 46 dem.De kan nu se fram mot att bli ”världskända” i hela S Möckleby.
  Är detta den sanna bilden av S Möckleby som skall spridas över världen?
  Gävle JA,men resten?
  Tillåt mig tvivla./Tony Cartis

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Mr Cartis.
   Helsike vad jag har skrattat! Ni verkar vara i ert livs form! Härlig läsning.
   Kan bara svara på en enda fråga, den om ”blinkande skylten”. Den kommer inte att sluta blinka! Hur skulle vi i Södra Möckleby uppfattas utan den!? Som luft! Som paria! Nu har vi åtminstone den att lyfta upp, att skilja oss från mängden med, att vara stolta över. Man skulle nog, likt det hemska Sveriges alla mainstreamade kommunalråd, våga påstå att den blinkande skylten har satt Södra Möckleby och begreppet ”kvalitetsfilm” på kartan.

   Gilla

   • Tony skriver:

    Huvudroll som blinkande skylt- Blinkande Skylt. 30 år i branschen utan ett felblink. Så klart att ni skall promota skylten. Har ni inget annat så…

    Gilla

 2. Gudrun Ryberg skriver:

  Fullträff!!

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Du skriver i ett ord vad Indian Cinema behövde sju sidor till!
   Apropå att skriva kort, vi söker en minimalistisk notisskrivare på heltid. Törs jag locka med dålig lön, trasig kaffeautomat och noll semester?

   Allan von Kompost
   redaktionschef

   Gilla

   • Gudrun Ryberg skriver:

    Själv brottas jag med min blogg,känns motigare för varje gång att skriva.Så tack för erbjudandet,men jag brottas vidare på hemmaplan:-))

    Gilla

    • degerhamn2 skriver:

     Tråkiga nyheter, tycker hela redaktionen. Sune Flisa till och med gråter…
     Det SKA vara svårt att skriva. Först då blir det bra – om det nu kan vara nån tröst.
     Jag förstår inte varför jag inte kan kommentera på din blogg. Har gjort många försök – men icke.

     Gilla

    • Gudrun Ryberg skriver:

     Tack! Ja,det är säkert sant som du skriver.Kanske har lusten lite försvunnit då många lämnar för FB.Tycker dock bloggen är mycket bättre att lägga in bilder i.Får väl ta mig i kragen:-)).

     Gilla

    • degerhamn2 skriver:

     Facebook har ett vidrigt fult gränssnitt. Upplägget är virrigt, bilderna plottriga. Nä, tacka vet jag en blogg där man kan se STORA bilder och där det råder ordning och reda. Om några år har FB somnat in… 😉

     Gilla

 3. jernis skriver:

  Ser verkligen fram emot fullängdsrullen efter denna kittlande trailer. Helt outstanding! Sune sätter här en helt ny standard inom roadmoviegenren. Många är kallade, få, om någon, är utvalda att någonsin matcha mästerverket.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Redaktionen har precis talat med Sune, just nu i Tokyo. Han håller helt med dig: Ingen kan matcha denna rulle. Fullängdsversionen, 12 timmar 07 minuter, bjuder naturligtvis på ännu mera action. Inte mindre än 11 bilar, 1 räv och 4 förvirrade pensionärer lär passera Fritz Bruses allseende kamera. Du får dock vänta en tid på den maximala upplevelsen. Men minns 22 september – ett datum att fira i kulturens Gävle! Delar av visningsschemat, spikat till och med december 2018:
   Barcelona 12 september
   London 13
   Paris 13
   Madrid 14
   New York 15
   Calcutta 19
   Berlin 19
   Johannesburg 21
   Peking 22
   Gävle 22
   Södra Möckleby 23 (storbildsskärm utanför ICA)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annonser
%d bloggare gillar detta: