redaktionen på alvarsamt2

En av våra läsare ville se redaktionens medlemmar presenterade med foto. Eftersom redaktionen sällan är sen att uppfylla läsekretsens allra innersta önskningar inleder vi därför redan i dag en nyskapande och psykologiskt djuplodande serie om oss själva.

Vår ambition är att dessa presentationsartiklar efter genomläsning ska kännas sunda och helt transparenta, att ingenting ska lämna läsaren kvar i grumliga frågeställningar, dimmiga doktriner eller förödande misstankar om ”tillrättalagd verklighet” eller fake news.

Eftersom samtliga 15 redaktionsmedlemmar sällan eller aldrig är samlade i ett och samma rum får vi presentera oss en och en. Vi är alltid på resande fot i vår stora sydöländska värld och de personliga mötena är lätträknade. Det har gått så långt att vi håller morgonbönerna med hjälp av Skype.

Först ut blir Ingvar-Charm-Knubbendorpf, allmänreporter, 43 år.

* * *

Redaktionen: Du har ett förflutet inom MMA, Ingvar… Påverkar det ditt arbete på något sätt?

Ingvar-Charm-Knubbendorpf: Ja, tyvärr måste jag sjukskriva mej ofta – oftast för huvudvärk eller att jag ser dubbelt. Men vid dubbelseende kan jag ändå göra viss nytta. Då jobbar jag hemma med kopieringsarbeten.

Redaktionen: Vad skriver du mest om?

Ingvar-Charm-Knubbendorpf: Mest om livet i Latinamerika. Och så fiction, förstås!

Redaktionen: Men det är sällan vi får det stora nöjet att läsa dina texter…

Ingvar-Charm-Knubbendorpf: Det är chefredaktörens fel. Hon tar in vartenda ord av Sune Flisa men nobbar alltid mej. Det är så orättvist. Sune är världens största bluff, en uppblåst navelskådare som tror han vet allt.

Redaktionen: Lever du solo eller…?

Ingvar-Charm-Knubbendorpf: Jag hade en flickvän en gång, men hon slog mej så jag bröt. Nu bor jag på skyddat boende.

Redaktionen: Har du några intressen utanför jobbet? Nån hobby?

Ingvar-Charm-Knubbendorpf: Jag samlar på dockskåp som jag inreder i 1950-talsstil. Och på fredagarna gör jag trolldeg och har kul med…

Redaktionen: Ursäkta frågan, Ingvar, men varför är du bandagerad runt helt huvet?

Ingvar-Charm-Knubbendorpf: Jag rök ihop med Sune Flisa i går kväll… Han kom upp här på redaktionen och hade druckit… Han kallade mej MMA-pajas. Och så skrek han att jag borde sitta på ”Mitt livs novell” och randa sötslask i stället för att sitta här och förstöra världens enda kulturella tidning! Han var så elak.

Redaktionen: Och du fick stryk?

Ingvar-Charm-Knubbendorpf: Nu måste jag bryta intervjun. Jobbet kallar. Jag skriver en artikel om Ojos del Salado i Chile, världens största stratovulkan. Den måste bli färdig nu.

Redaktionen: Men vad har en stratovulkan med livet på södra Öland att göra?

Ingvar-Charm-Knubbendorpf: Som sagt, nu måste jag jobba.

Ingvar-Charm-Knubbendorpf vid sina två datorskärmar, ett krav för goda arbetsprestationer under de perioder han lider av dubbelseende. Foto: Sune Flisa.

Märkt , , ,

6 tankar om “redaktionen på alvarsamt2

 1. Jeanette Sköld skriver:

  Anade det, och är man pensionär kan man ju inte pynta med massa pengar och hittar inte dit heller för den delen. Synd om oss gamlingar….snyft. Ingen tänker på oss, ska på kalas den 11 nov på folkets hus, hoppas verkligen jag kommer in.

  Gilla

 2. Jeanette Sköld skriver:

  Jag kommer och ställer upp som jurymedlem, om man får inträde. Sune Flisa: ska inte tro det.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Processen hålls tyvärr inom lyckta dörrar. Washington Post försökte köpa sig in men gick bet. Sune vinner utan att anstränga sig. Toton i Shimla spelar honom till en gånger pengarna, Ingvar till 6 780 000 gånger insatsen. Mitt råd: Pynta allt vad du äger och har på Shimlatoton! Det här blir måndagens snackis över hela världen…

   Allan von Kompost
   redaktionschef

   Gilla

 3. Jeanette Sköld skriver:

  ÄNTLIGEN!!! Tänk, du lyssnar på dina läsare, det här ska bli spännande o följa. Den här Ingvar verkar vara en charmig typ. Stackarn lider nog av yrsel av dubbbelseendet eftersom han måste ha hjälm på sig. Ser fram mot nästa medarbetare.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Trevligt att du uppskattar vår nya serie. Som du säkert känner till försöker vi alltid att ge våra läsare det de vill ha.

   Sune fick in både en höger och en vänster i går. Ingvar är därför mycket illa däran. Han lider nu inte bara av dubbelseende utan också av kraftig yrsel som resulterar i plötsliga fall. Därför hjälmen.

   Upprinnelsen till slagsmålet är ännu oklar. Sune har polisanmält Ingvar för misshandel och Ingvar har polisanmält Sune för förtal. Tyvärr är båda fallen nedlagda, på grund av polisens resursbrist. I stället hålls intern rättegång på redaktionen på måndag. Domare blir vår högt älskade chefredaktör.

   Allan von Kompost
   redaktionschef

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: