test av Gopro Hero 6 Black

Efter många analyser och ett och annat ”felköp” sitter nu min nya cykelkamera på hjälmen. Det blev en Gopro Hero 6 Black. Den helt avgörande egenskapen blev bildstabiliseringen, eftersom jag är allergisk mot skakande och hoppande bilder.

Första testet blev enklast tänkbara: En tur ned till Degerhamns hamn. Jag har behållit det hemska originalljudet. Det blåste ordentligt och i vissa riktningar får man addera fartvinden med den naturliga vinden. Det kan bli ungefär 10 meter/sekund + 8 meter/sekund = 18 meter per sekund. Såna förhållanden klarar ingen mikrofon utan en effektiv ”deadcat”. I kommande videor tar jag upp ljudet på extern ljudinspelare.

Lägg märke till hur fint min pyttelilla hopfällbara Bickerton flyter fram på de skakiga vägarna. Det ser nästan ut som professionella kameraåkningar på räls. I kommande filmer kommer det att gå betydligt snabbare – på racerhoj!

 

Märkt ,

6 tankar om “test av Gopro Hero 6 Black

 1. Britt Mari Bingebo skriver:

  Låter trevligt, länge sedan man satt bak på hojen! På 80 och 90 talet cyklade vi omkring på John o Ella Nilssons tandemcykel, både våra barn och vi hade stor glädje av den. Det var en Skeppshult inköpt 1926 av John Nilsson,vi köpte den av Rosmari som jobbade hos Trofast. Minns att John fick tårar i ögonen när han såg den och tyckte att våra barn hade gjort den fin, så det är verkligen kul att hänga med på dina cykelturer!

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Jo då, det ska bli åka av. Så håll i dig där bak på hojen!

   Egentligen borde jag inte förstå ett smack av det du berättar, inflyttad som jag är. Men i och med våra misslyckade sockenboksförsök har jag sett hundratals – eller tusentals – gamla foton i hembygdsmuseet nere i hamnen. Många av dem du berättar om ”känner” jag alltså lite grand, exempelvis ”John i muren”, Örns, Trofast och många andra. Om jag minns rätt fanns det fler än 40 affärer och rörelser i byn för bara 50-60 år sen. Och det ska kallas utveckling!

   Nästa tur går till… Nej, det får du speja in själv. 😉

   Staffanhälsningar

   Gilla

 2. Britt Mari Bingebo skriver:

  Åker med igen! Den fina trottoaren, där jag gick till skolan och hem ibland och kräktes i diket när migränen slog till, till Hjalmar Johansson på hörnet,till Kalmar Läns och mejeriet, köpte mjölk i spann, skynda dig hem,den surnar fort! Till Örns och köpte världens godaste skorpor,till Ekströms med de bästa semlor som någonsin bakats! Sedan blev den osynlig i många år. Oj, trodde du skulle svänga ner för ”röväg”, därborta bodde i alla fall Peder som varje kväll handlade fem i sex, med ett leende sjöng han” När ska du bestämma dig
  Britt Mari ” omöjligt att bli sur! Här kommer hotellet där fick jag vara lucia när både min mormor och pappas bror Egon abbonerade det.Grevar o Baroner och uppackare bodde där.
  Där är tvättstugan och mangelboden. Akta dig den är farlig( mangeln)! Hann inte se vårt hus men det var så fint, almarna, kastanjerna, fruktträden, syrener och blommor. Och alla som bodde där och grisen i stian nedanför berget som slaktades till jul!
  Där har vi Ossestugan, skomakeriet, och så havet,varma stenar, tång och saltvatten!
  Känner doften!

  Gillad av 1 person

  • degerhamn2 skriver:

   Tack för den makalöst fina kommentaren! Vilken historia, vilka minnen. Nu behövs det ingen sockenbok.

   Ska ta hojen med kameran på hjälmen och snurra runt mera där nere på småvägarna, förbi Silverdalen genom skogen till Strömmeln och lite andra stigar och stråk. Bara för dig! 😉

   Gilla

 3. walkaboutsweden skriver:

  Härligt att få komma ut på en cykeltur på Öland. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: