i röret…

 • från gårdagens partaj i 100-årsfirande Folkets hus Degerhamn kommer snart omfångsrikt bildreportage. Lars Henell från Albrunna, ovan, var en av många som hade kul.
 • i morgon klockan 08:00 presenteras första ledtråden i tävlingen Vart är vi på väg?
 • den hittills längsta cykelfilmen i serien Cykla med alvarsamt2 är precis färdigredigerad och klar för publicering. Målet är ännu så länge hemligt…
 • om vind och väder är med på noterna försöker utvald person på redaktionen cykla tvärs över Öland på under 15 minuter. Rekordförsöket filmas, förstås. Visningsrätten är sedan länge såld till Union Cycliste Internationale.
 • från Europas juridiska hjärta kommer signaler om att en tidigare medarbetare på alvarsamt2 skapar en allt större mental, facklig och rättsvetenskaplig förvirring i Strasbourg, Frankrike… Polis lär ha fått ingripa i uppmärksammad förhandling och skingra parterna ”med batonger och elektriska grisfösare”…
 • plus en hel del annat, förstås…
Märkt ,

2 tankar om “i röret…

 1. Lars Henell skriver:

  Jag är i chock. Med en sådan här jovialisk uppsyn har jag nog inte setts sen jag sågs gnolande på ”Pensionärsvisan” av Thore Skogman 1967(som då låg på Svensktoppen). Föga anade jag väl då förresten som fyraåring, att jag själv antagligen får vänta till 75 års ålder, eller nåt liknande, för att få bli en glad pensionär? Fast skenet kanske bedrar på bilden. Bilden kanske togs under samtalet om Länsstyrelsens iskalla hand utlagd över södra Öland och skrattparoxysmen har kanske därför utlösts av en akut ångestattack(jag har en minnes lucka där måste medges). Nej, men visst var det en mycket trevlig föreningsfest. Det borde finnas fler tillfällen när folk under enkla former bara kan stråla samman för att dricka lite kaffe, prata lite skit och umgås. Det är en effektiv fredsbevarande insats som fungerar även på det lokala planet.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Jag fick också en chock – när jag såg bilden. Måste säga att den är för djävligt bra. Och det är din förtjänst. Att kunna garva så när man talar ”konsekvent och nitisk självmordspolitik” från Länsstyrelsens sida är en fotografisk, mänsklig, andlig och fysisk bedrift.

   Visst var festen kul. Och det fanns mycket att titta på och garva åt. Heder åt arrangörerna! Och som du säger, bäst vore att det inte behövs anledning till att ses över en ”snacka-skit-kopp-kaffe” – och umgås. Alvarsamt2 stöttar alla förslag i den riktningen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: