ny chefredaktör på alvarsamt2!

Saken är biff. Kulan är i hålet. Groggen är serverad. Domen har fallit. Ridån har gått upp, eller ned. Det är bara att välja vilket uttryck som passar bäst för den mediala sensation som under dagen utspelades på alvarsamt2:s redaktion:

Klockan 14:55 i eftermiddag valdes nämligen Sune Flisa till chefredaktör för landets enda kulturorgan. Han korades av redaktionskollegorna till sitt nya jobb med siffrorna 13-1. Nejrösten kom från avgående chefredaktören Tanitra Dansén-Johansson-Knäcklund-Törnqvist.

I sitt fyra timmar långa tacktal sade Sune Flisa, stödd på kryckor efter sin våldsamma fallskärmslandning söder om tennisbanan i Degerhamn,  bland annat detta:

Efter min förkrossande juridiska knockout nere i Strasbourg vågar jag påstå att världen aldrig tidigare har skådat en sämre chefredaktör än min föregångare. Och aldrig har väl ett kulturorgan valt en bättre chefredaktör än ni, ärade kamrater, har gjort i dag. Ni, kära underhuggare, är att gratulera. Och du Tanitra… Jag kan bara hoppas att du någon gång, någonstans kan få ett nytt jobb – även om jag personligen finner det så gott som uteslutet. Tack Tanitra för den tid som varit. Må gud vara med dig i alla dina dar…

Efter sexton minuter långa applåder bjöd Sune hela redaktionen på whisky och en animerad diskussion om kulturorganets framtid tog vid. Sune lovade att han som tack för visad respekt och uppskattning premiärvisar sitt nya cineastiska mästerverk Söndagskväll i Södra Möckleby här på bloggen i morgon bitti i stället för som planerat i slottet Château d’If utanför Marseille i morgon kväll – med bland andra president Emmanuel Macron, expresident Barack Obama och isracingvärldsmästaren Per-Olof ”Posa” Serenius i publiken.

Tanitra Dansén-Johansson-Knäcklund-Törnqvist avvek utan ett ord från mötet och tog nattåget mot okänd ort. Sune Flisa tillträder som chefredaktör 1 januari 2018. Till dess är Allan von Kompost tillförordnad chefredaktör med oinskränkt makt.

vid tangenterna:
Hugwald Claes Andersen
PS. Det tog några versioner innan allt blev rätt i detta inlägg. Whiskyn!

 

 


 

Märkt , , ,

4 tankar om “ny chefredaktör på alvarsamt2!

 1. Jeanette Sköld skriver:

  Jaha, var det inte det jag anade, jag känner mig trumpen,hur ska detta bli.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Vi går mot härliga tider, strålande tider. Och när du sett filmen kommer du att förstå vad begreppet ”kvalitetsfilm” betyder för mänsklig välmåga och utveckling.

   Gilla

 2. jernis skriver:

  Sänd mina varmaste, kollegiala gratulationer till chefred. Sune Flisa. Förväntar mig nya stordåd. Ja, så länge det nu varar – att döma av såväl aktuella odds hos ledande spelbolag som mänsklighetens samlade erfarenhet högst osannolikt längre än till årsskiftet.

  Intressant med nattåget. Fast alvarsamt2 höll kanske dagen till ära sitt redaktionsmöte på järnvägshotellet i Ånge?

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Din huldrika välgångsönskan är överantvardad till Sune personligen vid senkvällens vist- och groggbord. Sune blev mycket glad och smickrad och sade att du visar gott gry genom att hålla på rätt häst ända fram till årsskiftet. Oss emellan kan sägas att Sune förstod att du skämtade om så tvärt slut.

   Om mötesplatsens lokalisering får vi ännu icke yppa ett ord. Vet dock att Hugwald Claes Andersen var ganska så packad redan strax efter omröstningen och nog inte kunde avgöra skillnaden mellan nattåg och godståg. Hur han är nu vågar vi inte ens tänka på. Han får i alla fall inte skriva mer denna vecka.

   m v h

   A v K

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: