Vi cyklar tvärs över Öland

Dags för en cykeltur igen – från kust till kust, från hamn till hamn. Vi startar i Degerhamn på Sydölands västsida mot målet Gräsgårds fiskehamn på öns östra sida…

 

Märkt , ,

2 tankar om “Vi cyklar tvärs över Öland

 1. Torbjörn skriver:

  Ännu en härlig tur på cykel. Hamn till hamn är attraktivt. Den ständiga närheten till havet är magiskt. Siktdjupet på södra Öland under icke lövsäsong verkar obegränsat. Det är så mycket ljus genom allt.
  Den övercyklade delen på Alvaret kan måhända vara långtråkig på vinterhalvåret men i månaderna utan R är passagen magisk tycker vi. Den återhållsamma och karga skönheten i växtligheten med fint nyanserade och dova färgställningar som långsamt ändras över plats och tid är en sann njutning till pedals. Och då under en kupol av 180-grader blå himmel. Här ute är siktdjupet totalt.
  Det verkar som att det alltid är klart och soligt på Öland så här års?
  Tur – skicklighet?
  Samtliga fina cykelfilmer bjuder på strålande väder. Det där med allt regnande är nog överdrivet ändå.
  Gött är det att följa med över välkända delar av ön. Vi njuter varje sekund. Vi är med!
  Nu hoppas vi på en lugn och solig fortsättning på årets sista månad.
  Trevlig Advent! Den andra!
  Hilsen/

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Efter en fyra timmar lång Windowsuppdatering – nytt världsrekord – har jag tid att svara dig: Tack för ditt uppskattande cykelepos. Om vädret kan sägas att jag hittills valt sol framför regn till cykelfilmerna. Denna rulle spelades in 4 december. Men det kan bli annorlunda framöver. Som ung njöt jag av långlöpning i ösregn, i dag ger hojning bland idoga spön i backen samma kick. Och även lilla GoPro-smällan är vattentät, en egenskap som allt fler kameratillverkare måste börja jobba med på allvar – om de ska kunna sälja sina kameror. Detta är ytterligare ett exempel på fick- och minikamerans överlägsenhet i jämförelse med de otympliga och känsliga systemkamerorna som orsakar axelvärk och ”jag-tar-inte-med-mig-kameran-denna-gång-inställningar”. Att kunna plåta och filma i störtregn öppnar för nya möjligheter och man slipper oroa sig för förstörda grejor.

   Jo, det har regnat mycket denna höst. Men nederbörden har varit väluppfostrad och fallit mest på nätterna. I dag några centimeter snö, men inte mer än att det gick att cykla.

   Staffanhälsningar

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: