lervälling ska bli asfalt

Fyra dagar före jul är det tre grader varmt och jag tog hojen till den tänkta cykelleden nedanför Albrunna. Men det är inte lätt att säga var leden kommer att gå fram, hela området ser ut som ett skyttegravsträsk i Flandern under första världskriget.

Vi tittar norrut. Var leden ska gå förbi vattenmagasinen nedanför Albrunna är inte lätt att säga. Ska den gå till vänster eller till höger om det våta? Den som lever får se. Vill du läsa om bakgrunden till bevattningssjöarna klickar du här.

Det är många vägförgreningar i området och vilken sträcka som blir led är svårt att avgöra. Vid horisonten uppe till höger skymtar Albrunna rastplats. På den finns en väderstation, en av få på södra Öland. Du hittar den här. Tyvärr visar vindriktningen ofta sydostlig vind när den är sydvästlig.

Väderkvarnen vid Albrunna rastplats skymtar upptill en aning till vänster om bildmitten. Kvarnen fick en ansiktslyftning 2015.

Under mina år på Öland har jag aldrig sett så genomdränkta marker som i höst. Det känns som om ytterligare regn skulle kunna fösa hela härligheten ut i havet.

Märkt , ,

5 tankar om “lervälling ska bli asfalt

 1. Jeanette Sköld skriver:

  Det är som det brukar vara. Suck.

  Gilla

 2. Jeanette Sköld skriver:

  Var du med i första världskriget i Flandern tom.? Vi måste göra något åt den åldriga redaktionen alltså. När man var liten älskade man ju den här GEGGAN, det är nog inte någon skillnad idag. Hoppas att cykelvägen snart blir klar, eller är det så att det ska tänkas 1 år framåt, då hinns det läggas ner. Varför tar det så lång tid på allt……puh.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Det tar tid att bygga cykelled. Många markägare, många önskemål. Och sen bidrar kanske medarbetare som tar tjänstebilen till Frankrike och tankar för projektets kosing…

   Gilla

 3. Torbjörn skriver:

  Sickna hemska bilder. Hemskt bra bilder alltså, över en hemskt blöt terräng.
  Vi förstår att det är ett dagsverke att ta sig ut, ta bilder och ta sig åter hemåt i någorlunda skick.

  Måtte nu allt detta vatten så sakteliga sippra ned mot grundvattennivåerna och till sommaren ge oss rikligt med dricksvatten och för jordbruket de nödvändiga bevattningsmöjligheterna.

  Spännande att ur detta blöta kaos följa utvecklingen till Ölands skönaste cykelväg.

  Nu i morgon händer det! Dagen då vi delar in tiden till före och efter. Under tiden tittar vi på Alvarsamt2:s bilder och begrundar…
  Hilsen/

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Ja, i morgon klockan 16:28 tänds hoppet, då stämmer änglakören upp, då börjar stjärnorna blinka allt intensivare, då börjar almarna dansa i alléerna, då blir man plötsligt tyngdlös och kan sväva ut över alvaret eller Kalmarsund… Nä, nu tog jag i en aning. Men bara en aning…

   Cykelvägen kan bli ett lyft för södra Öland. Men marknadsföring är a och o i dag, vad man än gör. Jag hoppas att ”någon” inser vikten av en samlande kraft som kan ta ett helhetsgrepp för leden, alltså trestegsraketen Fastlandet-Bron-Långe Jan. Först då får vi full effekt

   cykliska cykelhälsningar

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: