breaking news: tomten här!

För bara en minut sen rasslade det till ute på redaktionsgården. Klockan var en sekund över midnatt. Det var Tomten som landade med sitt renspann. Han satt i en kälke proppfull med julklappar i röda, blå, gröna, guld- och silverfärgade omslagspapper. Tomten, i år med två meter långt skägg, kom in utan att vare sig knacka eller ringa på, och han inledde genast med sitt vanliga tjat om ”finns det några snälla barn här…”

Hur som helst, Tomten verkade något så när nykter och när vi sagt att vi har mycket att göra och inte hinner med mera tomtesnack utan att få tomtar på loftet så lämnade han ett litet paket till oss med den originella hälsningen ”God jul, alla läsare av alvarsamt2”.  Så tog han sig en jäkel ur fickpluntan och försvann ut på gården igen.

Snart hörde vi kommandot:
– Hoppla alla mina renar! Dä dä var viktigaste klappen, hå hå, ja ja. Till alvarsamt2, ja ja! Till nästa! Till nästa! Hå hå, ja ja… Hå hå, ja, ja… Finns det några snälla…

Du öppnar julklappen genom att starta videon. Glöm bara inte att slå på ljudet först – högt!

Märkt , , ,

4 tankar om “breaking news: tomten här!

 1. Torbjörn skriver:

  Så här års ser man hur ljust och så mycket himmel det finns över en på södra Öland. Det är en magnifik resa som filmas här på cykel. Inte mycket biltrafik och inte mycket vind heller, verkar det som. Den fina lilla byn Össby passeras och genom Enetri och Näsby.
  Det är njutbar rytm i klippningen och det ger ju oss en samåkning i rätt så bra tempo. Det känns aldrig långsamt. En go tur!
  Hilsen/

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Det var ett gott betyg åt en rulle på 26 minuter utan vare sig musik eller tal. Tackar.

   Det fina med att cykla med alvarsamt2 är att man varken blir svettig eller behöver svära över kraftig motvind. I denna rulle var motvinden hård mellan Näsby och Ottenby kungsgård, men eftersom jag försöker att ligga i samma kadens (runt 80-90 trampvarv i minuten) oavsett vindförhållanden märks/syns/hörs det knappast när man ser filmen. På grusvägar måste jag dock ta det betydligt lugnare.

   För övrigt kan vi nog hoppas på fin led mellan Albrunna och udden… Ny projektledare lär vara tillsatt – en nygammal! 😉

   Gilla

 2. Margreth wenkler skriver:

  God Jul o Gott Nytt År önkskar jag Alvarsamt2

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: