Lägg ned polisen – och Länsstyrelsen

I går låg jag efter en polisbil genom hela Kalmar. Snutvaggan var omringad av bilar som framfördes i exakt högsta tillåtna hastighet. Efter en stund låg 20-30 bilar vid polisbilen, som kultingar vid suggans spenar. Bilisterna visade upp sin höga trafikmoral. När polisen svängde vänster och försvann blev det pelle i botten igen. 40 blev 80. Och ännu mer.

Eftersom man bara ser en polisbil om året är polisen onödig. Den fyller ingen uppgift. Sälj bilarna på Tradera och lägg ned!

Bilade även genom Kastlösa i går. Somnade nästan mitt i den stendöda byn med bred genomfartsgata – och 40 kilometer i timmen. Inte en själ. Inte en bil. Fri sikt, en ”lantlig öken”. Trots det: 40!

Ser i Östran att albrunnaborna åter begär att hastigheten genom byn ska sänkas från 70 till 40. Länsstyrelsen har tidigare avslagit alla sådana krav. Alvarsamt och alvarsamt2 har många gånger skrivit om den tragikomiska hastighetsregleringen på ön – som till och med skapat stora rubriker i Indien. Vad Länsstyrelsen – i alvarsamt2 numera kallad Nejmyndigheten – kommer att svara är hugget i sten: Nej, nej, nej!

Varför gör ingen nåt? Varför lägger ingen döda grisar i vägdikena? Varför färgar ingen gatan röd med slaktblod? Varför skriver ingen upprop med tiotusen namnteckningar att baxa in i myndighetsbrevlådor med frontlastare – som man gör i Frankrike när makten visar sig anakronistisk och oförmögen till dialog.

Lägg ned Nejmyndigheten. Ställ ut alla dess pärmar på Länsmuseets femtevåning – som enligt Östran ska förvandlas från magasin till utställningslokal. Det kommer att bli en skrattfest utan like.


Sune Flisa
chefredaktör
Märkt , ,

4 tankar om “Lägg ned polisen – och Länsstyrelsen

 1. Jeanette Sköld skriver:

  Ja kasta ut Länsstyrelsen på östra sidan (det blåservästlig vind). Dom har vi ju ingen nytta av. Varför lägger inte Sune Flisa och hans redaktion ut en lista, som folket kan skriva på, kan nog bli lite trångt i dörröppningen. Såg du inte mig jogga förbi din bil i Kastlösa, jag vinkade ju????

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Tyvärr såg jag dig inte i Kastlösa. Om jag hade gjort det hade jag stannat och skakat tass och delat ut en och annan medalj i kampen för ett fritt Öland. Orsaken till min ouppmärksamhet är att jag sov – i den djupa remsömnen. Jag drömde just då om hur jag var uppe på Nejmyndighetens huvudkontor och gjorde rent hus bland 1 459 800 pärmar med nejsvar.

   Sune

   Gilla

 2. KristinaF. Nedra Segerstad skriver:

  Om nejmyndigheten läggs ned får vi pengar över till annat. Vad ska vi göra då?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: