cykla med alvarsamt2: till piren i Seby läge

Som jag tidigare berättat har jag monterat mikrofoner i min cykelhjälm – för att förbättra ljudet i mina cykelvideor. Tanken var att ljudet i denna video skulle bli bra. Men mitt i allt stoj och sjå med inställningar, reglage, kablar, kontakter, dragkedjor och strömbrytare glömde jag att slå på den viktigaste – den till ljudupptagaren. Jag kom följaktligen hem med ”tyst ljud”. Därför är ljudet i nedanstående videor det som kameran tog upp. Det är dåligt, men å andra sidan låter det mycket och brusigt och vindigt när man cyklar i tuffa vindar, regn, snö och hagelskurar.

Turen görs på elcykel.

Du som gillar långa scener väljer översta videon. Den är 18 minuter lång. I den tar jag också död på några myter om elcykeln.

Vill du ha snabbare bildväxlingar väljer du den nedre. Den når mållinjen efter 6 minuter.

 

Märkt , ,

12 tankar om “cykla med alvarsamt2: till piren i Seby läge

 1. superlille skriver:

  Det du kallar pir kallar jag för badbrygga. Fina vyer där nere även så här års. Men så mycket vatten – på land alltså.
  Och undrar om Jernis såg rälsen? Vi har så olika intressen här i livet.

  Gilla

 2. Tony skriver:

  Skönt att slippa regnet när man ser Alvarsamt2 cykla runt. När han har löst ljudupptagningen väntar nästa utmaning. Då vill vi se en 360-graders filmning och kunna göra virtuella besök hos kända och okända. Måste vara en baggis efter att ha läst infotexten i filmen.

  E=mc2 känns gammalt, nu när Alvarsamt2 kommer med nya rön. Här har man alltid trott att mängden förbrukad energi totalt blir samma, med eller utan elcykel.
  Sammabatterifortfarandehälsningar? /Tony

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Ja, kraven växer onekligen. Speciellt bland tittarna. Att fixa en 360-gradersfilmning inklusive kändis- och okändisbesök ligger utanför Flisa Film AB:s förmåga – i dagsläget. Men ständig utveckling pågår. Exempelvis har kommer vi framdeles att se den stackars cyklisten både framifrån och uppifrån – och från sidan. Dock icke samtidigt. Även matematiskt sätter vi skjuts på utvecklingen. Vi har exempelvis slagit sönder E=mc2 i molekyler genom att lägga till den lilla aptitretaren x ▲ (/7 x 3,14 = ♀E ↨). Det vi förlorar där på karusellen tar vi sålunda igen på gurkorna.

   Jadetärsammabatterifortfarandeeftersexårscyklingmendetbörjartappaaningenavsinursprungligastunshälsningar /S

   Gilla

 3. KristinaF. Nedra Segerstad skriver:

  Jag som trodde att elcykel påminde om moped. Och att man kunde trampa ifall man hade lust. Men så verkar det inte vara. Men även i 18 minutersvarianten verkar det gå ganska fort. En ”härlig” tur över Alvaret i februari, snö/regnväder. Inomhus i värmen så var cykelturen behaglig och mycket vacker.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Tack för din poetiska kommentar.

   Nej, du måste trampa hela tiden om du vill ha hjälp av motorn. Man kan ”slötrampa” eller ”maxtrampa”. Maxtrampar du räcker batteriet längre och det går en aning snabbare – och du får lika mycket motion som på vanlig hoj. Maxfarten är 25 km/timmen.

   Tilläggas kan att man kan cykla vanligt även på en elhoj. Men det känns då som den väger 400 kilo, drar en långtradare efter sig och alla kugghjul är smorda med hård asfalt. Så funkar i alla fall min, en tidig modell från 2012. De är förhoppningsvis bättre i dag…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: