hälsocentralen i Mörbylånga måste vara öppen året runt!

Det kräver Margaretha Lööf-Johansson och Kristina Sjöström, båda socialdemokratiska landstingsfullmäktigeledamöter, i dagens Östra Småland. Alvarsamt och alvarsamt2 har länge drivit frågan att hålla plejset öppet, hittills utan framgång. Men snart infaller ett för landstinget pinsamt jubileum som kommer att skaka om hela Sjukvårdssverige…

Den 16 mars är det nämligen exakt två år sedan jag mejlade landstingsrådet Anders Henriksson med den enkla frågan om hälsocentralen skulle stängas ned även sommaren 2016.

Den i Östran så hyllade Anders Henriksson har ännu icke besvarat mejlet, trots att landstingets egen e-postpolicy säger att alla inom landstinget måste besvara mejl. Det har vi till och med förre landstingsdirektörens ord på. Den 16 mars avlöpa därför påminnelsemejl till dels Anders Henriksson, dels till nuvarande landstingsdirektören Ingeborg Eriksson. Om svar uteblir även denna gång förbereder alvarsamt2 – landets enda kulturorgan – ”kraftfulla internationella åtgärder av aldrig tidigare skådat slag”, som jag uttryckt saken i en krutdoftande intern promemoria, i dag uppspikad likt de lutherska teserna på redaktionens kylskåpsdörr. Bäva månde Sjukvårdssverige.

Margaretha Lööf-Johanssons och Kristina Sjöströms insändare är visserligen ett vällovligt – men utsiktslöst! – försök att ersätta maktens kalla förakt med mänsklig värme och empati. Makten skrattar åt allt och alla som försöker påverka utvecklingen mot andra mål än just maktens. Därför behövs jag Sune Flisa.

Eder ödmjuke tjänare

 

Sune Flisa
chefredaktör
poet
härförare

 

 


 

Märkt , , , , ,

4 tankar om “hälsocentralen i Mörbylånga måste vara öppen året runt!

  1. Gudrun Ryberg skriver:

    Heja dig!!Nån …ordning får det vara.

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.