landstingsdirektören – ett föredöme!

I dag 07:36 mejlade jag ett antal frågor till landstingsdirektör Ingeborg Eriksson. Under kvällen, 19:27, får jag svar – efter inte ens tolv timmar. Jag blir imponerad, eftersom Ingeborgs jobb inte är nån sinekur utan kräver full gas i alla lägen under långa slitiga arbetsdagar. Landstingsdirektör Ingeborg blir alltså veckans stora föredöme. Andra bör lära av hennes professionella agerande efter de regler landstinget självt har ställt upp.

Dessvärre finns andra som tycker att jag Staffan Lagerström inte är värd ett sketet mejlsvar. Därför skrivs de nu in i alvarsamt2:s varningslista som kommer att publiceras då och då ända fram till valet 9 september. Dessa politiker ska alltså tas med en stor portion skepsis. Är du eller jag inte värd ett svar på en lokal fråga är de inte värda din eller min röst. Kryssa inte politiker och rösta inte på partier som exkluderar dig, som inte ens anser att du är värd en rad eller två i ett mejl om en oerhört viktig lokal fråga – i detta exempel vårdcentralens sommarstängning!

Varningslistan rymmer i dag bara tre namn, men jag befarar att den kommer att bli bra mycket längre.
Anders Henriksson, Socialdemokraterna
Lena Segerberg, Socialdemokraterna
Linda Fleetwood, Vänstern

Mejlfrågor kommer att gå till mängder av lokal- och landstingspolitiker i olika ämnen som läsare och vänner till mig får bestämma. De politiker som inte svarar inom tio dagar, trots påstötning, listas. Är landstingspolitiker upptagna eller bortresta ska de nämligen svara med automejl, enligt tidigare nämnda e-postpolicy. Hur det står i Mörbylånga kommuns e-postpolicy har jag för tillfället glömt men jag tror att den har liknande skrivningar. Återkommer om den.

Nedan kan du läsa Ingeborgs raka, rappa, rekorderliga svar:

 

 

 


 

Märkt , , ,

2 tankar om “landstingsdirektören – ett föredöme!

 1. Tony skriver:

  Ett ganska givet svar tycker jag på en okomplicerad fråga. Riskfritt utan ställningstagande. Därav det snabba svaret, kanske. Vi får se om det smittar av sig i organisationen när de lokalt giftiga frågorna ställs.
  Vilka är då frågorna som bubblar under ytan i en kommun som Mörbylångas? Det är nu man vill ha svaren innan valfläsket ligger som ett tungt täcke över bygden. Har politikerna levt upp till det eller har de satt fläsket i halsen sen förra valet.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Landstingsdirektören ska inte tycka i politiska frågor. Hen är bara ”bas” som ser till att det abnormt stora, det kolossala maskineriet går så gnisselfritt som möjligt. Jag har i 20 år hävdat att Landstinget måste huggas upp, precis som Eliana.

   Satt vid fikabord i dag bredvid sex landstingspolitiker. Jag ville inte höra men kunde inte undgå. Oh, my god – om det nu fanns en sån. Du kan inte ana på vilken nivå pucket fördes…

   Alvarsamt2:s frågor blir flera vartefter. Och av den typ som kräver exakta svar: Vad tycker DU om att göra så och så med XX?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: