Scherman övertygar – politikerna fegduckar

Jan Schermans program Länge leve demokratin höll måttet även i del två. Serien är bland de bästa jag sett om politik. Den slår bland annat fast – det som alvarsamt2 redan varit inne på – att partierna i dag är att betrakta som företag. Dessa företag jobbar för att hitta nya marknadsandelar. Väljaren har blivit en vara att köpslå med. Politiken sköts i själva verket av icke folkvalda, av partisekreterare, kommunikatörer, konsulter och PR-makare som vi aldrig kan fråga eller ställa till svars – den allra viktigaste grundbulten i en demokrati.

Då blir det som det blir även på lokal nivå. Bara en av fyra landstingspolitiker svarade på min fråga om vårdcentralen ska stänga i sommar. Tre teg. I stället slår Ölandsbladet i dag upp en ”hoppfull” artikel i ämnet med rubriken ”Hälsocentral blir sommaröppen”. Lägg den rubriken på minnet, kära läsare. I artikeln figurerar nämligen inte en enda landstingspolitiker som senare kan ställas till svars…

 

 


 

Märkt ,

2 tankar om “Scherman övertygar – politikerna fegduckar

 1. jernis skriver:

  ”Vi jobbar inom förtroendebranschen.” Se där ett politikeruttalande jag sett till leda. Det säger allt, hur politiker uppfattar politiker som ett yrke, en karriärväg, och än värre hur politiker uppfattar förtroende, röster och mandat som en vara bland alla andra på den av Gud Fader själv instiftade Heliga Marknaden.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Just så. Men de säger alla ”att dom är trygga i den uppfattningen”. Eller: ”Jag är trygg med det och sover gott om natten”.
   Så mycket nonsenspuck som i dag har jag aldrig hört tidigare. Tröst: Revolutionen är startad! Anfall! 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: