där Öland tar slut

Vi fortsätter vår satsning på ”slow-video”! Denna film är nästan en halvtimme lång.

I dag cyklar vi från hamnen i Grönhögen. Väl nere på fyrplatsen hörs de detonationer som omtalas i inlägget och kommentarerna till Kraftiga explosioner. I videon hörs de som dova ”buller” sannolikt flera mil ut i Östersjön. Lyssna vid 23:02 och 25:24 och 25:46 och 26:11. Vad tror du ljuden kommer ifrån? Personligen tippar jag sjunkbomber.

 

 


 

Märkt , , , , , ,

6 tankar om “där Öland tar slut

 1. Tony skriver:

  Det var tur du gav tiderna så man vet när att lyssna extra noga. Sätter jag på HÖGTALARNA så mullrar det ! Genom hela videon, men lite extra vid tidsangivelserna. Din gissning kan vara en lågoddsare eller vad är alternativet?

  Då är det fest varje gång jag tittar in på Alvarsamt2.
  Tycker att bilder/videor gör sig i det större formatet generellt. ( Hade ett tag funderingar på att införskaffa en bild från Alvarsamt2 och byta ut det blå fönstret på datorn men insåg att priset var alldeles för högt.)

  Saknar vissa välskrivna kommentarer om dina cykelfilmer ??

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Alltid roligt att läsa dina kluriga och personliga kommentarer. Om detonationerna kan jag inte tro annat än sjunkbomber, troligen använda flera mil ut från Öland. Det är svårt att beskriva ljud, men närmast kommer nog ”kraftigt åsknedslag”. Man kände på nåt sätt hur detonationen gick genom havet – och inte i luften. En mina av den typ försvaret använder – som väl i och för sig är mycket klenare än ”de stora” – känns som rena knallpulvret i jämförelse. Detonationerna måste har varit minst tio gånger kraftigare än dessa.

   Skoj att se att du uppskattar bloggen. Du kan givetvis använda vilka bilder som helst ur den för personligt bruk. Självklart. Däremot är jag hård mot bildtjuvar som gör pengar på andras jobb utan ett ord.

   Välskrivna kommentarer om cykelfilmerna… Jag ser det så här: Alla kommentarer är intressanta, hur korta eller långa eller välskrivna eller ”konstiga” de än är. Vi är – gud ske lov – alla olika. För en del räcker det med att skriva ett ”tack”, andra skriver långt. Själv tycker jag kommunikationen/kommentarerna är bloggens själ… De ger mig mest. Om man tänker efter – vilket man gör ibland – är det ganska fantastiskt att helt plötsligt sitta och föra ett slags dialog med en kanske helt främmande människa, eller en man känner väl, om ditten och datten, om positivt och negativt eller om vad som helst.

   Tror jag vågar påstå att vintern är över i dag. Jag TROR det…

   soliga!

   Gilla

 2. Margreth wenkler skriver:

  Tack för en härlig cykelfilm, verkligen roligt att se. Vi
  Tittade på den i vår tv och då blev all natur extra vaxker

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: