i röret…

  • ”Äldrefrågorna blir allt viktigare i Mörbylånga kommun. Den demografiska utvecklingen gör att det kommer att ställas allt högre krav på boende, vård, omsorg, service och livskvalitet. Det är alltså kommunens ansvar att ha en långsiktig planering för hur dessa frågor ska lösas och hanteras ur kommunens perspektiv. Att en sådan långsiktig planering, under nuvarande politiska ledning inte finns i Mörbylånga kommun är häpnadsväckande.” Så lyder ingressen till ett inlägg i dagens Ölandsbladet av Matilda Wärenfalk och Ella-Britt Andersson, båda socialdemokrater. Det ska bli extra intressant att se vad dessa och andrar svarar i vår senaste Dialogfråga – om just äldreboenden i Mörbylånga kommun. Stor svarssummering och genomgripande analys av vår inhyrde (och dyre) analytiker från opinionsinstitutet SLIPPRI publiceras i morgon efter klockan 13:00. När du läst den behöver du inte tänka mer på vilket parti du ska välja i kommunalvalet den 9 september…

 

  • Vår hittills längsta cykla-med-alvarsamt2-video har stött på problem i renderingen, det vill säga ”den process där dator behandlar information från en kodad datakälla och använder den till att producera en video”. Videon blev i färdigt skick 17 GB stor, men då i strålande kvalitet. Den är 2,5 timmar lång och rutten går från Södra Möckleby till Kastlösa över Skärlöv, Torngård och åter till Södra Möckleby. Redaktionen söker nu nya renderingsmetoder som Youtube inte lägger sig i och totalförstör med sina nyckfulla komprimeringsprogram.

 

  • Vi besöker en fastlandsby med rötter i 1300-talet där klockan har stannat. Vi skildrar den i upp mot ett 30-tal foton.

 

  • Undantag är alltid uppfriskande. Snart kan du cykla med alvarsamt2 även på norra Öland. En första film utgår från ”en kyrka ned till en fridfull udde med denna småbåtshamn på Ölands östsida”.

  • Men det blir mycket mer än så. Kulturorganet fettladdar och Sune Flisa har slutat med morot. Han använder nu uteslutande den niosvansade katten och piskar på sina adepter värre än någonsin. Så häng med!

 

 

 


 

Märkt

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.