ett paralyserat Öland

”Människans ansvar att bekämpa sjukan”. Så lyder rubriken på ett helt uppslag om almsjukan i dagens Östra Småland. I flera artiklar konstateras att man lyckats bra med bekämpningen på Gotland, medan ansvariga på Öland tycks mer eller mindre handlingsförlamade.

Alvarsamt och alvarsamt2 har i mängder av artiklar under flera års tid tagit upp ämnet almsjukan, utan någon som helst respons från kommun eller Länsstyrelse. Tvärt om, medborgarförslag har kastats i papperskorgen och inställningen ”allt går över” har styrt det politiska tänkandet. Då går det som det går. Öland strösslas med avbarkade, vita, döda träd – monument över maktlösa och fega politiker. Det kallas turismutveckling.

Ett enda betyg kan delas ut: Underkänt.

 

Laurha Porthin von Weshenstråhle
tf redaktionschef

 

 


 

Märkt , ,

7 tankar om “ett paralyserat Öland

 1. Jeanette sköld skriver:

  Problemet är vem ska man rösta på, röstar vi inte kan vi inte klaga och det voro väl synd. SUCK…..

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Den där ”allmänna klagan” på politiker är frånstötande. Ska man klaga/tycka/skälla ska det vara i specifika fall – fall som man analyserar och förklarar. Uttryck som exempelvis ”typiskt politiker” är slappt och onyanserat.

   Det jag är orolig för – och många med mig – är partiernas ”kopiering av varandra”. Man söker sig ständigt till mainstream, man röstfiskar i stället för att våga och stå för något intressant. Politik börjar likna fotboll och schack; det är taktik och analys och strategi i stället för ”nya vågade grepp”. ”Politik är att vilja”, var det nån som sa…

   Gilla

 2. Tony skriver:

  Risken finns att politikerföraktet sprider sig likt almsjukan på Öland. Passiva politiker som inte ens har en åsikt i Dialogens frågor. Kan vara en dålig taktik inför valet?

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Den som inte syns finns inte, var det nån som sa? (Zaza Gabor?). Vi har extremt ont om politiker med visioner, hjärta och vilja. De flesta är ”förvaltare”. Det gäller att hålla styrfart på skutan, inte mer. Vem fan vill komma med nåt djärvt? Jag har ju mitt på det torra ändå. Tror valet kommer att bli ”historiskt och farligt”. Demokrati är ingen självklarhet, den kräver omvårdnad, precis som kärlek.

   Några Dialog återstår. Alla 49 politiker kommer att få mejl. Nu 3 juni om de vill ha en eller två kommuner på Öland. Jag ser redan svaren framför mig… 😉

   Ingen ”tysting” kan räkna med nåt kryss från mig eller nån annan på redaktionen. Sune har förresten slutat rösta i Sverige. Han gör det bara i Shimla nu för tiden. Så kan det gå.

   Gilla

 3. Jeanette sköld skriver:

  Jo den minns jag, jag skulle verkligen vilja veta vilken Nisse som kom på den och vilken Nisse som gick med på den, kanske samma nissar.

  Gilla

 4. Jeanette sköld skriver:

  Nej varför ska man lära sig av andra det vore väl dumt, ” vi kan själva” jo tack det har vi ju sett hur det går, åt hell.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Värst är Trafikverket. Minns du ”chikanen” i Torslunda? Den var en idiotkonstruktion som bilister, busschaufförer och åkare dömde ut totalt.
   – Då ska den vara kvar! sa nisse på Irafikverket.

   Men tidens tand och trafiken slipade lyckligtvis ned chikanen till atomer. Poff. Botta! 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: