olika verkligheter

Vid ”mitt” bord i Grönhögens hamn. Frid råder.

En röst i Östran i dag:

”Husbilar som ställer sig i vägen för sjösättningsrampen i Grönhögen blir allt vanligare_ _ _. ” ”Han menar också att husbilsägarna skräpar ned och uträttar sina behov i buskarna.”

Den klagande mannen skriver detta till Mörbylånga kommun och vill ha camping-förbjuden-skylt ”så att hamnen kan nyttjas till vad den är byggd för.”

* * *

Undertecknad har under en längre tid cyklat till Grönhögens hamn i stort sett varje dag, ibland två gånger om dagen. Jag har alla gånger observerat hur lugnt och välstädat det är bland husbilarna – och vid återvinningen. Friden råder och till mitt kaffe har jag endast pratat med trevliga människor, både husbilsrattare och seglare. För den som inte vet finns det dessutom en öppen toalett på hamnkaptenens hus sydostsida. Skyltar till den vore kanske en effektivare åtgärd mot ett problem jag aldrig har sett.

Beskyllningen om att husbilar blockerar sjösättningsrampen har sina tragikomiska poänger. Fiskebåten Eliana blockerade rampen under två och ett halvt år! Det kallar jag ”att ställa sig ivägen”.

 

Staffan

 

 


 

Märkt , ,

9 tankar om “olika verkligheter

 1. Jeanette sköld skriver:

  Beror nog på vilka ögon man tittar med, dom kritiska eller dom okritiska, finns många som har dubbelt upp med kritiska extraögon. Du får skynda dig om du ska få tag i ett isflak som du får rum på.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Gnäll är en sak. Kritisk omvärldsanalys är något helt annat. Jag skriver om en som gnäller över saker som jag aldrig har sett – men som lik förbaskat får breda ut sig i tidningar. Det är beklämmande att se alla dessa bakåtsträvare som bara tänker på sig själva. Samma gnöl i Degerhamn. Där har man lyckats stänga Sveriges bästa ställplats ”för att folk ska få tillträde till området”. Vilket område? En gropig gräsplätt och en pir som håller på att rasa samman. Min fru och jag har suttit ”tusen” gånger i hamnen under årens lopp. Har vi sett tre promenerande i detta nu ”fredade” (läs: stendöda) område? Nej, men kanske två. Eller en. Vi minns inte när vi senast såg nån där…

   Gilla

 2. Solweig skriver:

  Förstår inte varför detta osakliga inlägg publiceras. Det är fantastiskt fint runt ställplatsen i Grönhögen. Ett föredöme.

  Gilla

  • Tony skriver:

   Publiceras i Östran eller på Alvarsamt2? Osakligt från vem? Oavsett vilket skall kommunen fatta ett beslut i frågan. Vad resultatet blir och på vilka grunder står säkert att läsa på Alvarsamt2 efter beslut.

   Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Vilket inlägg är osakligt, Solweig? Östrans eller alvarsamt2:s? Det är betydelsefullt att veta det.

   Gilla

   • Tony skriver:

    En ovidkommande kommentar kan vara en fråga om det skall vara stor bokstav när man skriver Alvarsamt2 eller alvarsamt2:s. Och vad gäller för kolon egentligen? Genitiv-s ??? Har du någon aning?
    Tacksamförsvarannarsklararjagmigändåhälsningar/ Tony

    Gilla

    • degerhamn2 skriver:

     Nej, ingen ovidkommande kommentar. Språkliga frågor är kul – och svåra. Jag skriver alvarsamt2, mest för adressen på nätet bara består av gemener. Men ser man alvarsamt som ett egennamn ska man egentligen skriva Alvarsamt2. Om genitiv: Tycker det ser fel ut med alvarsamt2s idé är att roa och reta. Därför skriver jag alvarsamt2:s. Det kanske är grammatiskt helt åt skogen. Men som jag tidigare sagt: Jag kan ingen grammatik. Så skriv som DU vill. 😉

     varsågodfördennalillaåsiktmenduklarardigsäkertlikabrautandensommeddenhälsningar /Staffan

     Gilla

 3. Tony skriver:

  Jag blir bara mållös.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: