törnrosasömnen bruten

Efter vinterns Ölandsnirvana vårar allt successivt upp sig och folklivet blir allt livligare och mer färgmättat. Husbilar och segelbåtar med glada nyfikna människor från hela Europa kommer och hälsar på, exempelvis som här i Grönhögens hamn i dag. Utanför bild, bredvid tysken och dansken låg en fransman och en EU-flaggad yacht. Tänk att det finns både folk och myndigheter som vill stänga allt, att ingenting ska hända, att allt ska ligga i träda och var lika gråmulet som under vintern!

 

 


 

Märkt , , ,

2 tankar om “törnrosasömnen bruten

 1. Torbjörn skriver:

  Nu är det tid för återinförandet av ställplatserna i Degerhamn och Grönhögen. Det är just havet och närheten till havet som tillhör Ölands stora attraktioner ur besökares ögon. Det glittrande ljuset och den klara och friska luften är typiska ölandstillhörigheter som lockar människor att ta sig hit. Det måste vara hoppfullt och livgivande för öns näringsidkare då så långväga gäster tar sig hit i båt, bil och på cykel. Nu när cykelleden snart är komplett och färdigasfalterad blir detta ytterligare en stor turistattraktion, tror vi. Tillströmningen av folk måste ju ge utslag i handlares och utskänkare omsättning.
  Nu stundar goda tider i takt med att nordanvinden avtar och sommarvärmen återkommer. Men, låt det regna rejält på nätterna,åtminstone.
  Hilsen/

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Det gäller att se nyktert på landsbygdens möjligheter. Det går inte att bara ”tro” och ”hoppas” och ”vara positiv”. Många hörn och avkrokar i Sverige är redan förlorade. De kommer att överges, avfolkas för att slutligen växa igen. Det vet vi sedan många decennier- och det godtar vi, tydligen. Själv ser jag ingen enkel eller kraftfull lösning med de politiska partier och viljeströmningar vi har just nu. Det politiska modet är i botten. Rädslan är för stor, förändringsbenägenheten närmar sig noll. Man satsar allt på ”säkra kort”. I Sverige är de säkra korten lika med Stockholm och några städer till. I länet är det Kalmar och i vår kommun är det Färjestaden. Vänd på den kuttingen, den som kan!

   Grönhögens hamn med omgivningar är några av kommunens potentiella ”pärlor”. Den skulle kunna bli ”södra Ölands alleuropeiska centrum” med ännu fler seglare och husbilar från kontinenten. Det stora segeläventyret Gotland runt skulle nog kunna märkas av även i Grönhögen – om idérika människor fick friare spelplan. Cykelleden är en möjlighet – men hur marknadsförs och genomförs den!?

   Nytänk och mod måste till.

   soliga!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: