ansvarsfrågan löst – läkeprocessen kan rulla igång…

En av åtta asfaltutsågningar gjorda i mars 2017 rakt över cykelleden från Degerhamnsvägen till Södra vägen i Södra Möckleby. I dag, över ett år efter att bilderna togs, har gruset sjunkit ihop mycket mer och groparna kan på sikt bli riktigt farliga. Redan i dag är asfaltkanterna så höga att det vore synnerligen dumdristigt att försöka cykla över dessa ”grustäkter” i hög fart med smala däck. Läs inlägget om dessa grustag från juli förra året.

Som vi tidigare berättat jagar kulturorganet ansvariga för de vägskador som orsakats vid nedläggning av fiber på södra Öland. Ett av våra tidigare inlägg hittar du här. Operatören IP Only leker struts och har ännu inte svarat på något av våra mejl med annat än floskler och tomma löften. Det första skickade vi 17 maj med frågan vem som är ansvarig för att uppkomna vägskador läggs igen.

Vid kontakt med ansvarig på Mörbylånga kommun får vi i alla fall – efter lång väntan – reda på vem som har ansvar för att skadorna läggs igen: ”_ _ _är det fiber som grävt så är det fiber som ska lägga igen.”

Klara papper, alltså! Sätt igång och jobba, då!

Men kommunen verkar trots det vilse i pannkakan. Den vill ha våra iakttagelser för att ta kontakt med ansvarigt/ansvariga bolag! Den vill att vi ska återkomma med platser och adresser så att den kan ringa underentreprenören och framföra vad som behöver återställas.

Detta svar får vi alltså i augusti 2018 då bilderna i inlägget är tagna i juli 2017 och djupet i utsågningarna är mycket större nu än tidigare – på grund av ihopsjunken grusfyllning. Några störtregn nu och gruset sjunker ihop ännu mer, alternativt far all världens väg – och cyklisterna kommer att stå på näsan som spön i backen!

En detalj förvånar: Varför ska underentreprenören kontaktas? Det är väl alltid huvudentreprenören som har det grundläggande ansvaret!? Det är väl huvudentreprenören som ska piska på underentreprenörer som inte gör det de ska!?

Kulturorganet återkommer mer än gärna till kommunen med platser och adresser som behöver läggas igen. Men eftersom dessa ”ännu icke igenlagda skador” finns i många byar på södra ön måste frågan ändå ställas: Är ingen kommunanställd någonsin ute och kör/cyklar på södra ön – eller på annat sätt kontrollerar utförda jobb?

På rak arm kan vi nämna att de här grusgroparna finns i exempelvis Södra Möckleby, Kvinsgröta, Enetri, Össby, Grönhögen. Men – de finns säkert i alla byar där fiber är lagd. Kulturorganet föreslår nu handling i stället för strutspolitik. Livet är ändligt.

Cykelleden mellan Degerhamn och Grönhögen är på flera sätt ett grandiost fiasko som väckt uppmärksamhet i hela landet. Åtta grusgropar alldeles i starten mot söder gör inte saken bättre. Kulturorganet återkommer i ämnet…

 

 


 

 

Märkt , ,

5 tankar om “ansvarsfrågan löst – läkeprocessen kan rulla igång…

 1. However the Meta Description tag still holds reasonable.
  Innumerable web pages are being produced and being hosted everyday.
  Listed here are five of the most useful SEO add-ons Ive found for that Firefox cell
  phone. http://link.best4iptv.com.ua/12win_mobile_slot_download_1711125

  Gilla

 2. Tony skriver:

  Jag förstår att kommunen är vilse i pannkakan för det är väl ingen kommunal pannkaka/fibernät. IP-Only får väl bara ok till att gräva/återställa men när uppkopplingen är klar och E-fakturan skickad sjunker intresset för att göra klart. Men IP-Only borde som ansvarig, ha en egen åtgärdslista för asfalteringsjobben. Inte åker man runt på måfå för att asfaltera efter sig eller….

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Nä, kommunen har inget bredbandsansvar. Men man kan ha ett brett allmänmänskligt intresse av att kommunens vägar och cykelleder är ok. Även ett kommunalråd bör kunna känna om en väg är en väg eller en tvättbräda. Men denna min önskan är nog naiv. I dag körs allt enligt stuprörsmodellen. Jag sköter mitt rör om du sköter ditt…

   Gilla

 3. KristinaF. Nedra Segerstad skriver:

  Toppen att du orkar ”bråka” med de ansvariga. Även utanför oss är det stora gropar, men där går ju bara vi och korna. Så heja på!

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Tack för inspiration. Såna här kneg kräver nämligen transpiration.
   Det man slås av är tempot, eller rättare sagt frånvaron av tempo. Det verkar som om Sverige börjar bli allt mer ”mañana”…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: