alvarsamt2 ute i världen

Antalet besökare på bloggen har stigit markant under de senaste veckorna. Många nya läsare kommer från USA, men nästan lika många är från – Hongkong! Redaktionen undrar naturligtvis över orsakerna.

Vår käre Sune Flisa har aldrig varit i Hongkong. Vi har aldrig haft ett inlägg om eller från Hongkong, vi spelar inte pingpong och har ingen som helst åsikt om Kinas dualistiska syn på Hongkong: ”Ett land, två system”.

Däremot smashar vi på både forehand- och backhandsidan när vi ifrågasätter politikernas agerande på södra Öland och vi känner mycket väl till vårt eget System – i Färjestaden.

Frågan består, alltså: Vad lockar besökare från Hongkong till en blogg om livet på södra Öland?

Ingen vet.

 

 

Allan von Kompost
chefredaktör

 

 


 

Märkt , , ,

2 tankar om “alvarsamt2 ute i världen

 1. Torbjörn skriver:

  Vi vet att många svenskar är verksamma i HK. Vi vet att många svenskar gillar och känner till Öland. Man kan tänka sig att intresset är stort för hemmaverksamheter om man har avståndet Swe-HK. Sedan kan exklusiviteter som Ölands karga landskap skapa stort intresse bland befolkningen i detta extrema skyskrapegetto.
  Alvarsamt2 är ju i sig en blogg med många stora kvaliteter och många läsare. Har man väl börjat läsa är man fast. Så ock i HK!
  I stora Kina kan det vara samma förhållanden. Vi vet att turisttillströmningen till Sverige från Kina är bland de mest ökande av de alla. Sweden is hot in China!
  Kanske-kanske inte?!

  Hilsen/

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Det märkliga är att antalet HK-läsare nu ökar med 100 procent per dygn. Kanske stämmer din teori att många där känner ett slags plötslig klaustrofobi i skyskrapshghettot som leder till en längtan efter Ölands karga och öppna landskap? Jag vidarebefordrar teorin till vår psykologiske expert Sune Flisa. Han om någon bör veta.

   För övrigt är det som du säger. Sverige är hett i Kina; många kineser besöker Sverige. Men jag har inte sett en enda på Öland. Bloggens effekt är tydligen klen… 😉

   soliga!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: