Gopro som stillbildskamera

Min Gopro 6 Hero Black actionkamera går faktiskt att använda även till stillbilder. Fastän avtryckaren kräver en enorm kraft för att exponera tar smällan bra bilder. Här förevigar den väderkvarnarna i Lerkaka. Inte illa pinkat i så starkt motljus!

 

 


 

Märkt

6 tankar om “Gopro som stillbildskamera

 1. Åke skriver:

  Fint ljus och ett vackert motiv! GoPro:n har tagit mig med stormsteg… har du provat att styra den via telefonen… jag tror det finns fjärr också…

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Ja, Gopron är ett underverk. Blir det världens åttonde? Svagheten är ljudet. Det är så dåligt att det borde förbjudas i lag. Har inte testat att styra den via telefon. Anledningen är enkel: Jag har ingen. Och vill inte ha nån. 😉

   Gilla

 2. Tony skriver:

  Sämre bilder har man sett. Det kan vara ett problem med handhavandet när grejerna blir mindre och ännu mindre. Förvånande att man ens kan hitta avtryckaren. Blir tufft vintertid om man har tumvantarna på. Men kan man inte använda röststyrning för att ta bilderna. Inte särskilt anonymt men du behöver nog inte ta i så att väderkvarnarna börjar snurra. Och så sparar du ju pekfingret till annat.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Avtryckaren är inte särskilt liten, men oerhört trög. Tror den kräver minst ett kilos tryck. Bra vid video, sämre vid foto. Röststyrningen funkar bra men tänk dig att du ska ta en serie porträttbilder av moster Agda, 87. Du vill ta runt 20 bilder och varje gång får du säga:
   – Gopro, take a photo!

   Och efter varje foto frågar moster Agda:
   – Vad säjer du?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: