cementas dunkla budskap

Cementas besked att KANSKE lägga ned fabriken i Degerhamn förbryllar. Varför talar man inte klarspråk? Varför lägga ned i två steg – eller inte alls?

Att bistå med ett halmstrå och säga att det definitiva beslutet kommer senare skapar bara dubbel vånda för de anställda och deras familjer.

Ligger här en säck cement begraven?

Allan von Kompost
chefredaktör

 

 


 

Märkt , ,

6 tankar om “cementas dunkla budskap

 1. Tony skriver:

  Tuffa besked. Ovanligt att man inte läcker informationen strax innan jul. Tyvärr så är det nog kört när man väl tänkt tanken. Inte ens Ölandsbladets ide att visa ett flygfoto över fabriken spegelvänt lär muntra upp.
  Bara de inte tror att de kan trissa upp priset vid en ev. försäljning pga min ide om hotell mm.
  Inte för att jag är synsk på ngt vis men det känns lite olustigt, nästan skrämmande.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Känslan av olust delar du med många här i dag. Viktigast nu är att inte se allt i svart. Massor av orter och städer har gått igenom samma slags stålbad – och kommit ut friskare på andra sidan. Borås och Norrköping är två exempel. Men visst är det svårare för en liten ort än en stor. Kanske nytillträdde turistchefen har några idéer? Det som oroar mig mest är den svaga, Färjestadsfokuserade, politiska ledningen.

   Gilla

 2. Torbjörn skriver:

  Var har Allan fått denna info om att Cementa skall lägga ned denna fabrik som producerar så bra specialcement? Det låter inte så rimligt. Det här med kanske är nog bara en förhandlingstaktisk konstruktion. Inför vad vet vi ej.
  Eller så är det en mjukgörande försmak inför det stora slaget. Att just denna högkulturella institution skall upphöra. Konstigt sätt att framföra en sådan sorts tung nyhet på.
  Kanske en släng av Fake News?!
  Nu stundar mörkrets tidevarv.
  Hilsen/

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Varifrån Allan får sin information vete gudarna. Han har ett spindelnätsliknande kontaktnät över hela världen. En förhandlingstaktisk konstruktion låter rimlig. Det var bara några dagar sen jag läste om att Cementa skulle öka produktionen och satsa på solkraft, jag vill minnas det var tillsammans med universitetet. Nä, det blir mer och mer uppenbart: Här ligger en säck cement begraven. /soliga mitt i mörkret

   Gilla

   • Torbjörn skriver:

    Med tanke på all den tid sedan Södra Brukets aktiva dagar som bygdens människor medverkat till att bygga upp företaget som numera är en del av Heidelberg och dess grupp. Att ta en stor och enskild kostnad är inte företagsekonomiskt så belastande. Om man nu drar sig tillbaka är det rimligt att städa upp efter sig. Att ytterst aktivt medverka till att fler arbetstillfällen kan skapas och att hela hamnen görs bebolig och aktiv för tex båtvetksamhet och återtagandet av ställplatserna. Kanske medverka till att skapa en Degerhamn Links, som i Grönhögen, norrut upp mot Sandvik. Visst, detta är bara sommarangelägenheter men är något. Det är nog inte så sannolikt med en så stor arbetsgivare som Cementa tillbaka så det handlar säkert om små och många.
    Hoppet är det sista som överger människan!
    Holsen/

    Gilla

    • degerhamn2 skriver:

     Vid dagens morgonbön på kulturorganet framkom att flera medarbetare tänker ungefär som jag: ”Något” i sättet att presentera nedläggningsplanerna känns märkligt. Alla mina trogna undersåtar tror – faktiskt! – att fabriken blir kvar. Svartsynen får vänta till definitivt besked kommer…

     Allan von Kompost
     optimistkonsult
     och
     chefredaktör

     Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: