ny blogg

I kväll öppnar min nya blogg. Den handlar om cykling i allmänhet och cykling på Öland i synnerhet. Inläggen blir främst videor. Ambitionen är att locka cykelintresserade läsare och tittare från hela Europa. Ja, varför inte från hela världen!? 😉

 

 


 

Märkt

4 tankar om “ny blogg

 1. KristinaF. Nedra Segerstad skriver:

  Toppen! Då kan du kanske locka cyklande turister från hela Europa. Södra Öland verkar behöva det. Öland har mycket att erbjuda som många kan ta del av. För min egen del hade jag stor glädje av dina cykelfilmer när jag under en tid mest låg eller satt stilla som konvalescent. Dina långa filmer var mycket underhållande, meditativa och vackra.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Tack för fin – och intressant! – kommentar. Min idé med nya bloggen är att släppa den superlokala vinkeln och bli mer ”allölänning”, alternativt ”världsmedborgare”. En annan ambition är just det du skriver: Att göra långa videor. Jag är så dödligt trött på alla snabba klipp och supertekniska – och många gånger löjliga – ingresser i både videor och teveprogram. Det som öppnade mina ögon var den norska satsningen på Slowtelevison, med rullar som 7 timmar ”Hurtigruten” och 7 timmar tågresa till Bergen, tror jag att det var. Dessa videor blev för mig som ”att stirra in i en eld” eller ”mot en avlägsen havshorisont”. De blev till storartad underhållning kryddad med geografi, folkliv, eftertanke och ”verklighetsflykt mitt i verkligheten”. Eftersom jag under senare år har intresserat mig mycket för begreppen ”stress” och ”utbrändhet” – åkommor som helt förstör livet – vill jag också ge dem som vill en möjlighet till ”rörlig avkoppling med en meditativ vinkel”. Cyklar jag fyra timmar blir det en film på fyra timmar. I vissa av dessa långkörare säger jag knappast nånting, i andra pratar jag mera och kan ”passa på” att kritisera och informera och tycka och raljera hur mycket jag vill. 😉 Jag vet att många stressade skulle kunna gå ned i varv och må bättre om de bara ger sig tid att – exempelvis – slå sig ned i en skön fåtölj med en kopp kaffe och ”videocykla några timmar på Öland”.

   Dessa långa rullar blandar jag med andra mer ”actionbetonade” och olika slags tips om saker och ting som blir aktuella under färden. Många inlägg avslutas med länkar till platser och företeelser som jag tidigare skrivit om på alvarsamt och alvarsamt2.

   Publiceringstakten blir mycket lugn, kanske ett inlägg i veckan eller var fjortonde dag. All slags stress ska bekämpas!

   Gilla

 2. Torbjörn skriver:

  Hur kommer man att nå in till denna blogg? Detta vill vi inte missa!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: