höstkreatur

Som tidigare mjölkbonde hyser jag fortfarande uppskattande känslor för alla slags kreatur. Uttrycket ”dum som en ko” är missvisande. Deras försiktiga och avvaktande sätt att bemöta främlingar tyder på gott förstånd. Nästan alla är nyfikna, men vissa tittar bort för att inte visa överdrivet intresse – eller för att de är blyga. Andra låtsas titta bort men håller järnkoll på mig med blicken på sniskan. När isen väl är bruten finns ofta ingen hejd på lusten att umgås.

Dessa charmiga ”betare” träffade jag längs Torngårdsvägen.

.

 

 


 

Märkt , ,

6 tankar om “höstkreatur

 1. Camilla Dahlström skriver:

  Dessa underbara djur!
  Nyfikna men inte inställsamma.
  Tack för de härliga bilderna,
  som jag uppskattar mycket!
  /Hälsn.Camilla

  Gilla

 2. Torbjörn skriver:

  Ja, de verkar väldigt vakna och nyfikna, dessa olika kreatur. För en stabo ser de unga och kalviga ut. De kan inte vara så gamla. Man ser en tydlig skillnad till äldre mjölkkor i sitt sätt att föra sig och hålla huvudet.

  Det tydliga kastljuset och delvisa motljuset fångar alltid ens intresse för en bra bild. Här lyser det i sin närvaro. De små dammvipporna i kalvsvansändarna framträder som små lyktor i det lätta dunklet. Fint.
  Samtliga bilder är fina varianter på samma motiv. De vävs in i varandra till nästan en.Snyggt avgränsande tycker vi också. Fullt fokus på motivet.
  Det är härligt att dyka ned i bra bilder och njuta av dem.

  Säsongens första minusnatt har vi nu har överlevt, och då redan i Oktober. Efter sommarens enorma värme får vi kanske en enorm kyla till vintern? Det är så man ibland kan höra, att väderytterligheter attraherar varandra. De enda prognoser som meteorologer kan ställa för längre framtid är ju att man inte kan ställa någon. Vad vi vet är att jordens medeltemperatur ökar…

  Hur som helst så blir det en go vecka med goa temperaturer och en rejäl förlig vind för en cyklats.
  Hilsen/

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Med stort intresse läser jag dina personliga och originella bildanalyser. Du skriver om bilder som andra skriver om nya viner eller avancerade maträtter – och detta i en tid då bilder har blivit slit-och-släng-vara, där få har tid att klicka upp en bild i större format och i stället vill ha så kallade ”gallerier” för att snabbt som fanken kunna bläddra igenom bild efter bild, klick, klick, klick, klick – det var det!

   Framtidens goa temperaturer må bli verklighet. Och då blir det mumma med några cyklatser. Som du ser stjäl jag ditt ord utan att skämmas. Ett fantastiskt ord: Cyklats/cyklatser!

   soliga!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: