Ägget är hårt – vi frukosterar med frukostklubben

Anneli Hagman och Jonas Hansson tyckte att livet i Degerhamn under höst och vinter kändes en aning trist. Ingenting hände – i skarp kontrast till det händelserika och evenemangsglada Sommardegerhamn.

Så vad göra? Tja, varför inte starta något? Men vad? Jo, Frukostklubben! Ett ställe att träffa andra på. Ett ställe och käka frukost på under sömniga och dimmiga söndagsmorgnar. Ett ställe att ha kul på.

Idé blev verklighet. Man drog i gång i våras. Gensvaret blev bra. Nyligen inleddes höstterminen, och i söndags besökte kulturorganet Frukostklubben för att kolla in morgonhumöret bland grötätande och äggknäckande och baguettetuggande och kaffesörplande frukosterare.

Och det blev kul!

 

 


 

Märkt , , ,

4 tankar om “Ägget är hårt – vi frukosterar med frukostklubben

 1. Helen Holmer skriver:

  Grattis till denna äggkokning och frukost ! Vi hade gärna varit med en söndag på detta trevliga arrangemang. Men vi bor i Sölvesborg och har ett antal mil att köra med husbilen för att äta frukost ! Men vi dyker kanske upp en söndag och då vill vi ha våra ägg kokta i 7, 9 & 8,8 min. Så skall våra ägg kokas ! Härligt att se Jonas & Annelie med flera gå vidare i Degerhamn! ❤️ Kram från Tomas & Helen Holmer

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Redaktionen har framfört både kramarna och äggkokningsönskemålen. Jonas har nu – på redaktionens inrådan – lagt upp en matematisk formelbok i Excel med variabler och logaritmer för att kunna koka alla slags ägg med millisekundsnoggrannhet. Men vill ni vara på den riktigt säkra sidan bör ni vänta med besöket till 2021 då Jonas tar sin äggkokningsexamen – om han klarar den vill säga…

   Gilla

 2. Anonym skriver:

  Vilken äggröra! Jättekul att se många bekanta på frukost. Visst är dom fantastiska i Degerhamn.hoppas Jonas får godkänt på äggkursen.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Ja, visst är det kul med alla dessa bekanta. Och visst är de fantastiska i Degerhamn. Det finns en framtid här, även om läget just nu är lite småvisset…

   Vi på redaktionen hoppas naturligtvis också att Jonas ska bli godkänd på äggkokarkursen. Men ska sanningen fram är vi en smula skeptiska efter det vi hittills har sett. Men det finns kanske hopp även här. Kursen är treårig och med disciplin, tjat och uppmuntran kan det kanske gå vägen… Kanske!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: