ny dragning?

Sista cykelledsavbrottet i Albrunna ser nu ut att gå mot en lösning. I stället för den ursprungligen tänkta dragningen till höger i bild – där muren står – har man stakat leden utmed murens vänstra sida. Uppe vid husen går en gammal kommunal väg. Den följer man ungefär 75 meter till höger, alltså söderut. Sedan viker leden ned igen mot dammen och fortsättningen söderut på den redan befintliga leden. Av stakningen att döma blir detta den nya dragningen. Men endast projektledningen vet…

Stakning uppe vid den gamla kommunala vägen.

 

 


 

Märkt , ,

2 tankar om “ny dragning?

 1. Torbjörn skriver:

  Det blir säkert en väldigt kul lösning på: – att hur undvika ett stopp på vägen. Man gör alltså en omfattning vänster. Finnes där en gammal kommunal väg blir det ju ännu bättre. Det kan bli jättespännande att göra små utvikningar under tiden till pedals. Vi hoppas att det behålles alla dessa fint lagda småmurar med alla dess dekorationer av urtida jordbruksredskap och stolpar i olika vinklade skepnader omkringsurrade av dynamiska vita band. Detta till trots att dess verkan kommer att ha gått ur tiden, men som en påminnelse om tider som har flytt.Så här var det året 2018.
  Dessvärre låter det som att detta kommer att ske först under nästa år. Kanske att det har att göra med den årstidsbundna asfalteringen eller att denna utökade arbetsinsats inte har varit planerad och därför inte finansierad fullt ut.
  Det är snabba ryck hos Alvarsamt2 som är ute och dokumenterar varje utveckling och förändring i projektet. Har ledningen för leden intervjuats och all info fåtts den vägen? Källan, alltså.
  Spännande är det!
  Fortfarande njutbart cykelväder.
  Hilsen/

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Ja, det kan bli kul med lite tvära svängar, och branta backar. Ombyte förnöjer. Och varför ska allt gå som på räls?
   Nej, jag har inte snackat med ledningen, bara gått på intention, lokala röster och bonnförnuft. Ibland behöver man inte vara geni för att förstå en utveckling. Stakar man upp utmed muren lär man inte göra det för autostradabygge.
   Det blir nog bra det här; det är min övertygelse.

   Värre tycks det gå nere vid muren. Såg en blänkare i Ölandsbladet att Statens Fastighetsverk satt käppar i cykelhjulen. Vad då skada muren? Hundra meter av den är helt kaputt på östra sidan där inte en människa rör sig. Men upprop/uppror är på g av kille i Grönhögen. Nu får det vara nog med myndighetsnej till allt som kan få södra ön att överleva. Vi har kallat in Sune Flisa för påhäng, demonstrationer, protestmöten, civil olydnad, upprop, insändarattacker, mejlbombning etcetera…

   brandfacklahälsning

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: