Enkätresultat

Klockan 19 i kväll hade spådomarna om ”ett liv efter Cementa” fördelat sig enligt nedan:

 

 


 

Märkt ,

4 tankar om “Enkätresultat

 1. Anonym skriver:

  Intressant att 2/3 tror att det inte blir större skillnad eller t.o.m. bättre. Man kan fundera på hur många av de röstande som berörs direkt/ indirekt av en ev nedläggning. Nu bor väl inte alla som kan drabbas i Degerhamn. Orten som sådan kan säkert överleva. Men 70-75 arbetstillfällen ramlar inte ned från himlen, bara sådär, på landsbygden. Det är bara att gratulera om nya initiativ ger andra jobb, men borde inte de flesta vara testade redan.
  Fiberutbyggnaden borde kunna ge chansen för NYA egenföretagare. Annars blir det till att få pendla längre än vad man gör idag. Norrut.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Ja, visst är resultatet intressant. Jag trodde många fler skulle tro att det går åt skogen. Därför får man väl tolka resultatet som att det finns både tåga och tro på framtiden.

   Det talas om att Cementa vill ha kvar sex gubbs. Har hört att det bara jobbar knappt tiotalet personer på C som är bosatta i Degerhamn. I den bästa av världar skulle de få jobba kvar och de övriga – från Kalmar och Sverige – söka nya jobb där arbetsmarknaden är helt överlägsen den på södra Öland.

   Håller helt med din syn på nya egenföretagare. Vill man på sikt ha kvar ungdomen här måste man nog börjar redan i skolan med utbildning i entreprenörskap. Det finns hur mycket som helst att utveckla här – som egenföretagare. Men ”konventionella jobb” kan vi nog glömma. De blir färre och färre i hela Europa. Och de kommer att snabbt bli ännu färre. Vi går mot en helt ny världsordning med robotar och AI…

   Gilla

   • Anonym skriver:

    En positiv trend i statistiken är att invånarantalet verkar öka i Mörbylånga kommun. Procentuell ökning dubbelt upp vs Borgholms kommun. Inte bara det. Mk slår Bk på fingrarna (2014-2017) i det mesta förutom , kanske det viktigaste, företagare och nyföretagande. Fast den dagen det står 中國製造 eller ผลิตในประเทศไทย på Guldfågelns varor har vi nog gjort ngt fel på vägen.

    Gilla

    • degerhamn2 skriver:

     Trevligt med plussiffor… Risken är trots dessa att södra ön blir ett förvaringsställe för åldringar och invandrare. En landsdel utan företagande är inte bara livlös och trist utan också på längre sikt ”farlig”. Det måste jobbas, det måste hända saker, livet måste pulsera även om det är stillsamt i en supergles glesbygd.

     Vad gäller Guldfågeln måste jag bekänna att jag har slutat äta kyckling. Jag satte punkt efter ett teveprogram för några veckor sen. Det handlade om kyckling- och grisuppfödning. Fy fan, så äckligt. Suggor som fixeras, kycklingar som lever ”nära-döden-hackade” i dygnet-runt-upplysta rum för att de ska käka mera och gå till slakt efter bara en månad. Nä, nu blir det sallad i stället. 😉

     Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: