tankar vid en urinoar i Grönhögen

Hälften av mänskligheten vet att man tänker lite udda då man begagnar en så kallad urinoar. Den andra hälften vet knappt vad det är – av naturliga/biologiska skäl. I dag dök spontant tre frågor upp då jag använde en sådan teknikalitet i Grönhögens hamn.

Varför finns två offentliga toaletter och en offentlig urinoar i lilla Grönhögens hamn där det dessutom finns toaletter som hör till ”hamnkontoret”? Jag menar blott… Lilla Grönhögen… Ibland ser man inte en käft där på veckor… Nästa urinoar söderut ligger väl vid Naturum vid fyrplatsen och norrut får man väl åka många mil ända till Färjestaden för att kunna lätta på trycket i lugn och ro. Österut finns väl inget annat än havsutsikter?

En för världen viktig fråga: Varför spolar urinoaren INNAN man börjar pinka? Det gör den i Grönhögen och det gör även den vid Köpcentret i Färjestaden (där – by the way – utströmningsrörets placering gör att du kan få det våta i dojorna om du står för nära mitten). Om jag fick råda borde spolningen komma EFTER pinkeriet. Men jag kanske är gammaldags.

Tredje frågan kan få jorden att stanna om den inte hanteras varsamt: Varför skriver alla tidningar ”VISSTE du att det finns skurkvarnar på Öland?” ”VISSTE du att gult + blått blir grönt”? Vad då visste? Visste när då? I går eller 15 februari 1989? Vore det inte direktare att fråga ”VET du att det finns skurkvarnar på Öland?” ”VET du att gult + blått blir grönt”? Jag har påpekat denna språkliga abnormitet för ett antal tidningar. Endast en hörde av sig och sa ”Naturligtvis har du rätt. Märkligt att ingen har tänkt på det tidigare. Vi ska ändra på studs. Tack för tipset.” Den tidningen prenumererar jag på i dag. Klokskap ska löna sig.

Ja, så gick tankarna på en urinoar i Grönhögens hamn i dag. Kommer jorden fortsätta snurra eller har jag ställt till det nu igen?

 

 


 

Märkt ,

10 tankar om “tankar vid en urinoar i Grönhögen

 1. Tony skriver:

  När man väl gjort reklam för dessa bekvämlighetsinrättningar inför anstormningen av alla cyklister nästa år lär det bli kö utanför om det skall funderas över världsliga frågor och problem samtidigt. Fast om man är snabb i tanke och handling kanske det är ok. Det kanske är någon i kön som vet svaren? Man får inte vara för blyg att fråga.
  När det gäller ”utströmningsrörets” placering rekommenderar jag att stå närmare.

  VISSTE DU… innehåller både fråga och påstående. Dels ATT det finns skurkvarnar
  ( pluralis) dels en fråga om ngn vet det INNAN frågan ställdes. Förutsätts det att frågeställaren vet att det finns skurkvarnar så vet också den som utfrågas när frågan ställts. Eftersom man inte kan svara NEJ på frågan VET DU…. när man fått infon i frågan så handlar VISSTE DU om tiden före frågeställningen. Alternativet blir DU VET… som ett rent påstående om man nu är mottaglig för information och litar på uppgiftslämnaren.
  Om det nu finns skurkvarnar på Öland? Finns det någon som verkligen vet?

  Kanmanförväntasigbildbevisnästaårattcykelledenanväntsavandraänalvarsamt2:s redaktionserjagframmotdetGottNyttÅrhälsningar/ tony

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Intressant om VISSTE och VET. Frågan kan utvecklas ytterligare genom ordet om. VET du om det finns skurkvarnar på Öland? Den frågan är logisk. Men VISSTE du om att det finns skurkvarnar på Öland? känns tämligen vrickad. Den leder in oss i förfluten tid. När fick du frågan om du visste? Var det i går eller 1956?

   Angående utströmningsröret vill jag för oinvigda urinoarbesökare berätta att ordet syftar på röret som går från rännan ned mot golvet – ingenting annat. Av okänd anledning går det inte ända ned i gallergolvet (under vilket det porlar vatten!) utan slutar en bit ovanför. Av denna anledning kan man – sommartid och vid bärande av sandaler eller andra öppna pjuck – erfara att ”det regnar om fötterna”. Vad konstruktören haft i tankarna vid ritandet av denna apparatur är för mig – lyckligtvis – okänt.

   Apropå din avslutande fråga vill jag ge glädjande besked: Trafikintensiteten stiger! Jag har nu mött en kvinnlig cyklist på cykelleden den senaste månaden. Henne mötte jag också en månad tidigare. Jag har också cyklat ikapp en manlig pedalist. Vi blevo båda så chockade av den intensiva trafiken att vi tvärstannade för att prata bort en hel kvart till ljudliga skrattsalvor. De senaste fjorton dagarna har jag däremot inte sett nån cyklist. Men två tre promenerande är registrerade strax norr om city i Ventlinge. Jag har också cyklat om en vilsen hare söder om Södra bruket. Hen utnyttjade dock inte leden utan sprang i skogen bredvid.

   Dukansannoliktförväntadigbildbevisavandraänalvarsamt2:sutsändenångångnästaåromdunutageremotminGottNyttÅrshälsning/Staffan

   Gilla

  • jernis skriver:

   Med ett gammelmansstråltryck måste kombinationen pinka och lösa såväl profana som sakrala problem ändå anses vara höjden av effektivitet. (Själv använder jag numera snabbtömmande engångskatetrar för bestyren så de stora frågorna får anstå till efter förrättningen).

   Håller med Tony angående ”Visste du …”; min reflektion var precis densamma.

   Gilla

   • degerhamn2 skriver:

    Ja, rännan är en effektivitetshöjare, en turbo. Jag är övertygad om att många av de allra svåraste existentiella frågorna har fått sin lösning vid just rännan. Ämnet väcker dessutom ett stort folkligt intresse, vilket inspirerar till fortsatt tänkande. Synd bara att jag måste trampa över en mil för att kunna tänka klart…

    Gilla

   • Tony skriver:

    Tack för support, men hur källsorteras engångskatetrar?
    Gott nytt år Jernis

    Gilla

    • jernis skriver:

     Det är en av de stora frågorna som ännu söker sin slutgiltiga lösning . Som brännbart hushållsavfall hittills, men stora, samvetestyngande mängder plast blir det.
     Detsamma önskar jag dig!

     Gilla

 2. walkaboutsweden skriver:

  Den givna frågan:

  Visste du att jorden har slutat att snurra…?

  Och visste du att jag uppskattar dina roliga och finurliga tänkerier?

  Önskar dig en fin avslutning på 2018!

  B.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: