sandreveln – kyrkängen

Vi startar dagens februaricykling nere vid vattenbrynet innanför Sandviksreveln. Fram till 1 april är det tillåtet att röra sig på Schäferiängarna, södra Ölands kanske mest fascinerande naturområde.

Härifrån cyklar vi mot Kyrkängen. På vägen dit knatar vi upp i gamla fågeltornet och ser ut över det öde landskapet och det kalla havet.

När vi tagit av mot Kyrkängen kan du med falkblick först se en mindre grupp hjortar som springer snabbt långt bort på vänster sida av leden, mellan 11:50 och 11:58 in i filmen. En större flock står och bligar på oss innan den kutar iväg, mellan 12:30 och 12:58, också den långt bort till vänster in bland träden, innan och efter att vi cyklat över en liten bro.

Observera att du kan se filmen i upplösningen 4 K/2 160 p. När du är i Youtube, klicka på ”kugghjulet” längst ned till höger för att hitta maximal upplösning.

Nu trampar vi igång!

 

 


 

Märkt , , , , ,

4 tankar om “sandreveln – kyrkängen

 1. Torbjörn skriver:

  Det är speciellt och lite magiskt då den gröna skogen får ett helt igenom gul/brunt färgstick över allt.
  Det är ett speciellt och ovant ljus som lågtflygande silar sig in mellan de gråa trädstammarna och landar i det gula gräset.

  Återigen härligheten i långsamhetens lov. En exakt jämn frekvens i trampdynorna och med den totala målmedvetenheten i styrningen för den oss svagt rytmiskt vidare genom landskapet.
  Ett landskap som nästan förutsägbart glider fram i samma skepnad meter för meter.

  Hypnotiskt härligt!

  Solen lyfter sig numera väldigt tydligt för varje dag som går.
  Snart är marssolen här i våra anleten och belönar oss.
  Oss som har hållit ut och vunnit.
  Hilsen/

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Tack för din kommentar. Den skvallrar om detaljskärpa, inlevelse och njutning, och du framhåller det som är målet med just mina cykelfilmer: Långsamhetens lov! Jag blir rädd de timmar jag tillbringar i Kalmar, nästan ingen människa lever i nuet, de flesta är på flykt genom sin mobil. Unga och gamla par sitter på kaféer och krogar och stirrar ned i sina smartphones utan att säga ett ord till varandra. Människor på gatorna går i en annan värld med ”något i öronen”. De går rakt ut på övergångsställena, de varken hör eller ser. Alla är frånvarande. FRÅNvarande. Det är skrämmande och det skulle vara spännande att höra herr Darwins syn på fenomenet som på mycket kort tid kommer att förändra människors sociala beteenden och förhållanden till naturen.

   Min ambition med cykelfilmerna är att vara NÄRvarande.

   soliga!

   Gilla

 2. walkaboutsweden skriver:

  Vilken fin cykeltur.
  Tycker verkligen om de glesa lövträds”skogarna”. Vädret såg inte ut att kunna vara bättre och inte såg jag att det blåste mycket heller.
  Å så kaffe vid framkomsten.
  Perfekt m.a.o.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Nice kommentar.

   Ja, du kan se senare i vår när jag cyklar i andra delar av Ottenbyskogarna att ljuset blir helt annorlunda – på grund av löv! Det blir mörkt. Det blir natta. 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: