Enkät: Oroas du av klimatförändringarna?

Lärkan kom till Öland i förra veckan. Folk badar inne i Kalmar, där vi i förra veckan uppmätte + 16 grader. Våren kom för länge sedan, tulpanerna stiger som små raketer ur myllan och permafrosten i Ryssland har börjat tina. Isen vid Nordpolen krymper och glaciärerna smälter bort…

Oroas du av dessa fakta, eller är det bara naturliga klimatsvängningar? Avge ditt svar i enkäten genom att bocka i ett alternativ och klicka på knappen Vote.

Denna enkätomgång kan du hela tiden se hur andra svarar. På måndag avslutas enkäten.

 

 

 


 

Märkt

8 tankar om “Enkät: Oroas du av klimatförändringarna?

 1. jernis skriver:

  Ingen fara, dä’ ä’ lugnt dä’, Volvos nya klimatanläggning har allt! (https://jernis.files.wordpress.com/2017/10/svullo-v901.jpg)

  Gilla

 2. tony skriver:

  En del fakta får nog tillskrivas det lokala vädret. Visst har vi ett klot under förändring. Oavsett ”bara naturliga klimatsvängningar” eller med påverkan av människan. Det är när stora zoner av norra klotet förändras i, vad som det verkar, snabb takt man får sig en funderare. Områden som så länge jag kan minnas tyckt vara intakta och stabila. Tidigare hade USAs inland -40 grader och mer, på breddgrader långt söder om Degerhamn. Vilket t.v. får räknas som väder. Vi får stilla be om att Golfströmmen inte ändrar riktning.
  Hur kommer den att påverkas av issmältningen/ sötvattnet? Kommer priset på mammutbetar att påverkas när permafrosten släpper sitt grepp?

  Klimatdebatten handlar mycket om norra klotet men vad händer med Antarktis? Och för att inte tala om hur öknarna breder ut sig däremellan. Visst har det planterats några träd efter en gåva i present, men hur minska ökenarealen om det blir ännu varmare även på andra ställen? Hitintills går det dåligt. En redan stor del av landarealen som är öken blir större.
  Framtiden kommer fortsättningsvis att handla om för mycket/för lite….på fel plats.
  Av vad kan man fråga sig? Tja, det mesta tror jag. Den som lever får se.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Jag får stora darren bara av att läsa din kommentar. Vår framtid är onekligen höljd i skrämmande dunkel; ”för mycket/för lite på fel plats”… Lägger Golfströmmen av kan vi nog vara säkra på ett helt annat liv, typ forna tiders eskimåliv. I denna spådom sägs temperaturen då minska med 12 grader! Då kan Vasaloppet köras i Skåne och vi kan stå för skid-SM på Öland, när som helst mellan september och juni.

   Visst planteras ett och annat träd men vad hjälper det när hela Amazonas ska fällas av en viss herr Bolsonaro

   Den som lever får ett helvete…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: