fartigt bonusvarv

Som första media i världen har kulturorganet filmat den norra nedfarten av det så kallade bonusvarvet i Albrunna. När varvet – som egentligen är en tresidig rektangel – är färdigt kommer det att gå undan här. Se själv.

 

 


 

Märkt , ,

2 tankar om “fartigt bonusvarv

 1. Torbjörn skriver:

  Man får intrycket av filmen och kommentarerna, att nu är det nära i tiden till iordningställandet av den sista delen av leden v Albrunna. Asfalteringen väntar runt knuten och snart är det klart. Kul i så fall.

  Vi håller med att det blir en liten rolig del av leden som dynamiskt varierar sig i den vackra delen kring Albrunna, med den fina byn på ena sidan och de underbart tilltalande strandängarna på den andra.

  Allt detta till trots blir ju ändå hanteringen av den ursprungliga sträckningen en smula komisk.
  Där den asfalterade leden från både söder och norr plötslig och helt abrupt ändar in i murar med tillhörande blockeringar, så ger det en patetisk upplevelse. Har det varit så svårt att göra rimliga överenskommelser så att det på ett smidigt sätt har fått löpa friktionsfritt?

  Nu är det så att i de mest kritiska och ångestfyllda situationer, där hopplösheten frodas, uppstår också de mest genialiska lösningar.

  I det här fallet: – Bonusrundan i form av en triangulär öppen rektangel. Bara en sådan konstruktion är ju väl värd att besöka.

  Det kanske kan gå att timra läktare längs den hisnande utförslöpan, ta betalt och ordna vadslagningar?

  Men, än så länge i senvinterns klor, kanske ändå asfalteringen dröjer. Framöver njuter vi av filmerna på cykel och gör mentala förberedelser till den riktiga varan uppträder i solens sken.
  Hilsen/

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Bra idé med läktare längs backen och vadslagning! Kanske kan vi ragga ihop nån liten friggebod och öppna för totospel på olika typer av lopp för mountainbike, racer, trehjuling, enhjuling, tandem? Får vi ihop en bod till kan vi fixa bar med ölservering och direktsändning av loppen på Youtube. Lokal vokalissa kan kanske finnas för skönsång mellan loppen och nån lokal trollkarl kan kanske trolla bort både moln och motvind?

   En sak är säker, leden kryper extremt långsamt framåt. Jag ser numera alla förlängningar av den som positiva, eftersom man inte vet om det blir nån fortsättning i Ottenby eller på östra sidan. Det som skulle kunna bli ett lyft för hela Öland har blivit ”en utdragen väntan utan professionell ledning”. Se bara hemsidan. Uppdaterad juni 2016! Varför ingriper inte nån med stake? Varken landshövding, turistchef eller politiker gör nåt för att få fart på ackjan. Jag planerar nu underbara cykelturer i Skåne och Danmark i fantastiska cykelkartor och eleganta, gratis Borhholmsböcker…

   Men men, solen har hört av sig och lovar snar comeback – med råge!

   trampiga hälsningar

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: