krutdoft i Mörbylånga

Intressanta länkar:

Kommun tjänar pengar på P-kaos
Protester i Araby
Protester mot p-avgifter i Köpingsvik
God jul, Q-Park
Så drabbas badhus av Q-Park
Parkeringsproblem i Mora
Politiker i Strängnäs: – Som ni vet har teknik- och servicenämnden dåligt med pengar, och har inte råd att plantera blommor och laga potthål. Om det här drar in lite pengar är det bra, sa hon.
Hyresgäster protesterar i Växjö
Parkeringsböter – en guldgruva för kommunen (Sölvesborg)
SD kräver omförhandling med Q-Park (Älvsby)
Här väntar de ut din p-skiva (Värmdö)

 

På den här stolpen har man till och med lyckats få plats med fyra skyltar. Det vore passande om Mörbylånga Bostad AB kunde visa foton av skogen med skylttyngda stolpar inom sina bostadsområden på sin hemsida – där det i dagsläget endast förekommer ”vackra flygbilder i sommarsol”. På Q-Parks hemsida skriver man: ”Som er partner inom parkering hjälper vi er att höja kvaliteten och öka lönsamheten på er parkeringsanläggning.”

Välkommen till möte och lyssna till bland andra nya styrelseordföranden i Mörbylånga Bostad AB, tisdag 16 april, 18:00, samlingslokalen Bäckvägen i Mörbylånga.

Det jäser i Mörbylånga. Hyresgästerna hos Mörbylånga Bostad AB är på krigsstigen. Målet är att bekämpa den införda parkeringsstrategi i vilken inte mindre än fyra bolag är inblandade. Jag börjar nu förstå varför den lilla sömniga orten tappar invånare. Andra förstår det tyvärr inte…

Läs min insändare i Östra Småland.

 

Trafiken i city är extremt tät. Parkeringsproblematiken tynger ledningen på MBAB. Att stå i ruta kostar 200 bagare i månaden. Bilisten på bilden väljer det billigare alternativet, på gatan helt gratis.

Med dessa tre parkeringsrutor hade ”någon” planer. Men de är reviderade. Jag kan inte berätta varför – då garvar jag nämligen ihjäl mig. Men förklaringar kommer säkert framöver. Den som lever får höra…

På borttagen liten skylt stod det tidigare nånting viktigt. Undrar vad det kommer att stå på nästa?

 

Då och då har jag gjort fotopromenader i den törnrosasovande orten Mörbylånga. Du kan se och läsa dem nedan. Lägg speciellt märke till den högintensiva trafiken.

Promenad ett.

Promenad två.

Promenad tre.

 


E-postfråga till kommunalrådet Matilda Wärenfalk, 15 april 07:56. Svar publiceras så snart det inkommit…

Matilda Wärenfalks svar, 15 april 08:22.

 


E-postfråga till kommunalrådet Anna-Kajsa Arnesson, 15 april 07:58. Svar publiceras så snart det inkommit…

Anna-Kajsa Arnessons svar, 15 april 08:29.


E-postfråga till Jonas Everbrand, vd vid Mörbylånga Bostad AB, 15 april 08:19. Svar publiceras så snart det inkommit…

Jonas Everbrands svar, 15 april 08:24.


Förnyad fråga till Jonas Everbrand, 15 april 18:32. Svar publiceras så snart det inkommit…

Jonas Everbrands svar, 16 april 07:36


 


I dagsläget kan kulturorganet inte rekommendera någon att hyra lägenhet av Mörbylånga Bostad AB. Underhållspersonalen är kunnig och härlig men ledningen saknar kraft att ta itu med vardagliga banala problem, exempelvis inom sophanteringen. Man fegar och ligger lågt och hoppas att allt ska lösa sig. Jag hoppas framdeles kunna visa filmer som berättar mer om bolagsledningens totala brist på handlingskraft. Den som lever får gärna se…

 


Breaking news:

Sune Flisa på väg mot Öland

För ett arvode av 250 000 dollar har vår tidigare högt älskade chefredaktör tackat ja till jobbet som ny överbefälhavare i kampen mot parkeringsböldsepidemin i Mörbylånga kommun. Just nu sitter Sune ensam i en av Lufthansas Airbus A380 900 med plats för 900 passagerare på väg från Shimla i Indien till Malmö. Han har köpt alla platserna för att kunna uppnå total koncentration och målfokusering under flygningen. Från Malmö cyklar han till Mörbylånga för att inleda sitt viktiga arbete.

I ett kort SMS, sänt från 13 500 meters höjd över Ungern, säger Sune Flisa:
”Låt mej använda ett citat av den indiske generalen Fuwfwatt Snewgfatt: ”मेरे पहले उद्घोषणा ”एन गार्डे” के बाद, मेरे विरोधियों को उनके पेट में अजीब तरह से ढीला होना पड़ता है”

I kulturorganets översättning blir betydelsen denna: ”Efter mitt första utrop av En garde! brukar mina motståndare bli märkligt lösa i magen.”

Vi hälsar överbefälhavare Flisa synnerligen välkommen till Ölands glesaste glesbygd.

 

 

 


 

Märkt , ,

17 tankar om “krutdoft i Mörbylånga

 1. alvarsamt2 skriver:

  […] Läs vårt första inlägg om skandalen här. Det andra läser du här. […]

  Gilla

 2. Marianne Aourell skriver:

  Har läst igenom andra kommuners erfarenheter av Q-Park.Det är i stort sett problem överallt. Det verkar som Q-Park nosar reda på kommuner med dålig ekonomi och där sätter man in en stöt. Mörbylånga bostad har tydligen inte gjort någon konsekvensutredning innan , utan trott att detta är en bra kassako. Bostadsbolaget säljer ut sina hyresgäster för att förbättra sin ekonomi.
  Marianne

  Gilla

 3. KristinaF. skriver:

  Bra Staffan! Är det inte en av fördelarna med att bo i glesbygd att man inte behöver betala parkeringsavgifter?

  Gilla

 4. Torbjörn skriver:

  Här ser man att kulturorganet har en stor tjänst att fylla:

  – Skapa opinion inom olika områden på södra Öland, tex annorlunda parkeringsstrategier.
  – Öppna dialoger mellan personer på bloggen
  – Ryta till då det föreligger otjänster och orättviser
  – Förmedla goa och inspirerande nyheter

  Nu är avklädningens tidevarv snart här.
  Hilsen/

  Gilla

 5. Tina skriver:

  Det här är bland det mest bisarra jag hört talas om när det gäller konstiga beslut.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Japp. Ska bli intressant att höra ledningen lägga ut den förklarande texten. Jubel eller visslingar? En teori är att man kanske vill bli av med sina hyresgäster. But why?

   Gilla

   • Anonym skriver:

    Det ska bli väldigt intressant att få veta vem som kom på den mest vansinniga ide att anlita Q-park och Bevakningsföretag till Mörbylånga. De har ju mer
    parkeringsvakter än vi har bilar i Mörbylånga. Försök att komma till mötet
    den Tisdag 16/4 på Bäckvägen så får vi kanske svar Marianne

    Gilla

    • degerhamn2 skriver:

     Ja, vems är idén? Det är den absolut viktigaste frågan just nu? Och hur har man informerat om den bland sina hyresgäster? Har man frågat dem om det vore en bra idé att smälla upp 24 stolpar med 72 skyltar och måla vita rutor och jaga folk på stålar? Har majoriteten av de boende sagt ja och ropat bravo till detta?

     Vems trivsel ökar Mörbylånga Bostad AB med detta parkeringskrig?

     Gilla

 6. Kent Ingvarsson skriver:

  Bra skrivning om ett pakeringsproblem som inte finns! Till råga på allt så får inte besökare till hyresgästen använda den hyrda parkeringsplatsen utan att man meddelar Bostadsbolaget eller parkeringsbolaget. Kostar 500:- om man inte ansöker om tillstånd för annan bilägare. Besittningsrätten till parkeringen borde väl tillhöra den betalade. hyresgästen?
  Kent Ingvarsson

  Skickat från min Huawei Mobile

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Tack för kommentar. Som tidigare kommunalråd tar jag för givet att du vet vad du talar om. Min öppna fråga blir: Vilket geni har utvecklat och sjösatt detta system? Vem är ansvarig? Det måste finnas en enda människa i vilkens hjärna denna missfosteridé för allra första gången dök upp? Den människan bör kanske syssla med annat än frågor om sina hyresgästers bästa.

   Gilla

   • Anonym skriver:

    Måste vara beslut inom bolagets ledning. AU? Eller ett beslut fattat mellan VD och/eller Ordförande. Finns ingen information till
    styrelsen!? Bör snarast avsluta denna tokiga jakt på hyresgäster och övriga bilägare i kommunen. Har påpekat dessa tokigheter på mitt sista styrelsemöte. Fick då löften om att man skulle se över frågan. Förmodligen sitter man fast i ett längre kontrakt? Ligg på om svar på frågan till bolaget.

    Gilla

    • degerhamn2 skriver:

     Vi ligger på och ger oss aldrig. Kampen går vidare. Endast seger räknas. MBAB har klockorna, vi har tiden. Nästa steg blir demonstrationer, maskningar, ockupationer och inbjudningar av utländsk press – den lokala annonsblaskan är för mesig och rädd. Möte har hållits och flera kommer. Förnuftet kan inte stängas ute hur länge som helst. Parollen är given: BEFRIA MÖRBYLÅNGA!

     Den typiska glesbygdskommunen går knackigt och den demografiska framtiden blir marig även utan parkeringsnippran. Ska MBAB:s agerande riskera att bli det blysänke kommunen måste frukta för allas vår överlevnad? Vem vill flytta hit när tre parkeringsbolag irrar omkring med gula lappar a 500 spänn och gator och torg ser ut som straffläger eller uppfostringsanstalter?

     Ännu värre: Det lär finnas planer på att sprida dårskapen likt ett mycelium ut över vischan i den panka kommunen. Har hört – visserligen bara rykten – att attackplaner är uppgjorda mot Södra Möckleby, Gårdby, Norra Möckleby. Men väntade anfall är lätta att slå ned. Vi har gerillasoldater i alla byar och andra är på träningsläger på okänd ort. Planer finns även på att kalla hem Sune Flisa från Shimla/Indien. Han kan jämföras med ”atomvapen”…

     med hälsningar från stridsledningscentralen (ordentligt nedgrävd, på hemlig ort)

     Gilla

  • Richard Wikar skriver:

   Men allvarligt Kent, var det inte du som godkände bildandet av dotterbolaget Mörbylånga Parkerings AB? Vad jag kan förstå så skall väl ett så stort beslut godkännas av kommunstyrelsen. Gjordes det någon konsekvensanalys innan beslutet fattades?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: