pianissan

pianissa_KastlösaKyrkaFolktomt i Kastlösa kyrka, så när som på hon som satt framme vid altaret och spelade piano med stor inlevelse. Jag vet inte vad hon heter. Jag vet inte vad hon spelade. Jag vet bara att det blev en bra bild. Tack vare henne. Tack vare hennes ansiktsuttryck och blick. Det är dom små små detaljerna som gör´et.

 


 

Märkt ,

8 tankar om “pianissan

 1. walkaboutsweden skriver:

  Ja en fin bild blev det.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Tack. Men den skulle kompas av hennes spel. Men man kan inte tänka på allt.

   Gilla

   • Tony skriver:

    Tänk på det nästa gång! Ett pianostycke i all ära men inget slår väl en stor orgel i en kyrka med bra akustik och efterklang. Allt från späda toner till dem som får det att vibrera i magen. Man kan bli religiös för mindre. Eller inte.

    Gilla

    • degerhamn2 skriver:

     Ja, jag lovar att tänka på det nästa gång! Jag brukar ha en liten (på sin tid svindyr) Sonydiktafon med mig, men icke denna gång. Inom tio år är nog även bandarna så små att man kan ha dem i örat. Small is more. Tyvärr ligger ”ljudupptagningsbranschen” långt efter foto-dito. Ljudet i exempelvis en GoPro 6 är i stort sett värdelöst, och jag tror inte det är så mycket bättre i sjuan.

     Tyvärr gillar jag inte orgelmusik, sannolikt för dess automatiska koppling till ”kyrkan”. Men smaken är som Cypern…

     Gilla

    • Tony skriver:

     Det är inte helt lättlyssnat kanske. Men en Bach-låt på orgel fordrar nästan en speciell lokal även om det blir en kyrka.Här kan det underlätta att blunda (inte hålla för näsan denna gång). Det har byggts nya orglar i konsertsalar utan religiösa förtecken. Alvarsamt2 har fritt inträde till dessa. Alternativet är att lyssna på en Jimmy Smith-platta där han trakterar sin Hammond B-3.

     Gilla

    • degerhamn2 skriver:

     Jo då. Jag dömer inte ut all orgelmusik. Inte alls. Man får inte bli fundamentalist. Jag dömer heller inte ut kyrkobyggnader, bara religionernas förkunnare. Jag kikar in i kyrkor och går mycket på kyrkogårdar. Men Bach får vänta ett tag, just nu är jag inne i en Tjajkovskij-period – ett mångfacetterat musikaliskt geni.

     Gilla

 2. jernis skriver:

  Jag satt ungefär på samma plats som du på en konsert i juli. Då bjöds på fantastisk klassisk pianomusik av de stora mästarna. Min blick fastande dock främst på muralmålningen (vilket delvis kan bero på att pianisten var en annan, får jag erkänna). Den religösa symboliken hänger jag kanske inte helt med på, men är för mig ändå mindre intressant. Det jag fascinerandes av var målningens formspråk med dess asymmetriska symmetri, kubistiska fält och vibbar av sovjetisk affischkonst. Utan att alls vara någon konstkännare gissar jag på 1930- eller 40-tal.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: