Rasar mot ny p-avgift

P-skylt

Det är rubriken på en stort uppslagen artikel i Hyresgästföreningens tidning Hem & Hyras senaste nummer. Artikeln handlar om det parkeringselände som Mörbylånga Bostäder AB har skapat i lilla Mörbylånga, och som vi berättat om i ett flertal inlägg.

Artikeln slutar med ett konstaterande av Jenny Cedergren, kundservicechef på Mörbylånga Bostads AB:

– Vi ser just nu över hur vi kan finjustera alltsammans. Men att ta bort avgifterna kommer inte att bli aktuellt.

Kulturorganet kommer framgent att på flera sätt återuppta rapporteringen om detta iögonenfallande p-elände, i dag uppmärksammat i hela landet.

 


 

Märkt ,

6 tankar om “Rasar mot ny p-avgift

 1. jernis skriver:

  Den korrespondens mellan MBAB och QP som högst sannolikt skett innan avtalet tecknades skulle kunna kasta visst ljus i frågan. Risken att mejlen olyckligtvis försvunnit till följd av en smärre diskkrasch går dock kanske inte att helt bortse ifrån.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Så är det.

   ”Förunderliga äro maktens vägar vad gäller bortsprungna mejl, odaterade dokument, hemliga papper, papper som ska försöka hållas hemliga, diskar som kraschar i precis rätt sekund och den ofta ännu märkligare frånvaron av backuper, så enkla att göra att även en femåring klarar av dem.”

   Ovanstående text står att läsa i Sune Flisas manifest ”Makten, härligheten och motståndet” från 1974. Sedan dess har den utkommit i mängder av reviderade och kompletterade upplagor världen över.

   Gilla

   • jernis skriver:

    Redan 1974 minsann. Jag upphör aldrig att förvåna mig över Sune Flisas storhet som brilliant visionär av Brahmas nåde, här gränsande till klärvoajans, om än med viss hjälp av den spåkula som han, om jag inte missminner mig, fann på en kvalitetsbasar i Shimla.

    Gilla

    • degerhamn2 skriver:

     Sunes repertoar imponerar även på redaktionen. Angående Brahma kan – märkligt nog – sägas att Sune skriver på sidan 87 i tidigare nämnda litterära storverk: ”Jag är Brahma, följ mej och segern skola bli vår.”

     Andra läsvärda opus av den store härföraren är ”Gerillakrigarens ABC” (1964), ”Med ordet som vapen” (1971), ”Ordbomber och skriftsnaror” (1984) samt det kanske bästa av dem alla, ”Fiske i träskmarker” (1999) där han molekyl för molekyl plockar isär den moderna maktstrukturens uppbyggnad och låter oss kliva ned i det stinkande träsket och dra in dess odörer i näsan. En vacker läsning väntar den nyfikne…

     Gilla

 2. Tony skriver:

  Och när ”kundservicechefen” finjusterat det hela kan MBAB:s hyresgäster förvänta sig samma variant vid övriga fastigheter. Står säkert så i avtalet med Q-park. Degerhamn, Skogsby, Grönhögen m.fl. snart är de hos er. Äntligen ska det bli lite ordning i parkeringskaoset på södra Öland.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Så var MBAB:s tanke från början – hur mycket de nu än förnekar den. ”Tanken” bakom att ställa till ett p-helvete på södra Öland är lika befängd som att göra samma manöver i Sahara. Det har aldrig funnits några p-problem här, det finns inga och det kommer inte att bli några – i alla fall inte inom överskådliga 2 000 år. Problemet är Färjestaden. Men varför ska delar av Mörbylånga och övriga Sydöland få lida för vad man totar ihop där uppe i norr? Bäst är att tänka först och handla sen.

   Om p-eländet ska expandera, kanske som blixtinsats precis som i Mörbylånga, ligger gerillatrupperna beredda under överste Sune Flisas ledning. Han har ännu icke duckat får någon kula och ser alltid bara en väg mot fienden och friheten: – Framåt, kamrater!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: