skrivlycka

Kulturorganet har tidigare skrivit om det viktiga pappersbrevet. Nu går vi vidare för att upptäcka mer av handskrivandets njutningar –  nu med reservoarpenna.

 


 

Märkt ,

2 tankar om “skrivlycka

 1. Thomas skriver:

  Inlägget fick mig att tänka på arket med lutningslinjer och andra linjerade häften från skoltiden. Och många lektioner med välskrivning var det. Trots dessa blev min skrivstil allt annat än bra, och är än idag.
  Därför gillar jag snygga typsnitt på datorn 😉
  /Thomas

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Visst finns snygga typsnitt, såna har alltid intresserat mig. Men hur snyggt det än är är det dött – i jämförelse med en handskriven bokstav. En svensk bibel i ämnet är ”Typiskt typografiskt” av Bo Berndal. Men efter att den kom ut svämmade typhavet över – genom datorerna. Finns 100 000 typsnitt i dag?

   Finessen med att skriva för hand är i mina ögon inte att det ska bli en perfekt skrift. En sån är ointressant. En personlig stil är däremot alltid lockande att läsa. Och för att få en personlig stil måste man öva, men bara lite. Det är frapperande hur snabbt man blir ”säkrare” på handen med några små övningar i veckan. Och endast resevoarpennan kan bjuda upp till skönaste dansen. 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: