Bokrecensioner kommer…

Det var länge sedan jag tyckte till om en bok. Förklaringen är denna: Jag vill bara skriva om böcker som tilltalar mig, som jag tycker är värda beröm.

Tyvärr har jag haft lite otur den senaste tiden. De tio senast lästa romanerna har varit habila men inte tillräckligt intressanta för att recensera. Dock ligger en intressant biografi på lut från tidigt i våras. Den har sensationella inslag, som antingen stör Litteratursverige och därför tystas ned – eller är osanna.

Jag söker författaren…

 


 

Märkt

2 tankar om “Bokrecensioner kommer…

 1. Tony skriver:

  Jag söker författaren…

  Alvarsamt2 hakar på senaste påhittet i pressen. Skriver man bara – vi har sökt – i slutet av en artikel så verkar man kunna publicera vilken skit som helst. Det kan ju vara riktigt men varför inte få det verifierat innan. Bryr man sig inte eller är det bara ren lathet?

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Alvarsamt2 hakar inte på något annat media, snarare hakar en massa strunttidskrifter på oss. Vi kan inte heller svara för andra mediers publicering av ”vilken skit som helst”.

   Nästan all medial och konstnärlig verksamhet går ut på att bygga upp ett slags förväntan för att i crescendo närma sig slutets klimax. Se operor, filmer, dramatik, romaner, noveller, symfonier. Tidningar lyder under samma slags ”nödvändiga tvång”, eftersom åskådaren/läsaren/lyssnaren vill bli nyfiken och läsa/höra/se mer. Detta ”grepp” är effektivt. Det fångade dig och fick dig till och med att skriva en kommentar.

   Att vi i just i detta fall har undvikit att nämna författarens namn har en enkel förklaring. Vi kan nämligen ha fel. Eftersom vi spekulerar om ”en eventuellt iögonenfallande sanning” finns ingen anledning att redan nu berätta vem som ligger bakom den – eller vad denna sanning handlar om. Sådant sysslar endast spekulations-, latrin-, vecko- och kvällspress med. Plus tusentals teve- och radiostationer, förstås!

   Vi tvår våra händer, gör korstecknet och fortsätter vårt hårda arbete för en bättre värld.

   Sune Flisa
   chefredaktör

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: